Een geschikte partner voor élke vakantie!
Proef de Franse kazen tijdens uw vakantie

Proef de Franse kazen tijdens uw vakantie

Terwijl u op vakantie bent in Frankrijk wilt u natuurlijk ook heerlijk genieten van allle Franse lekkernijen. De Franse kazen die we in Nederland vaak proeven zijn op iedere hoek van de straat te vinden. We noemen een aantal Franse kazen die u beslist geproefd moet hebben.

In totaal zijn er meer dan 365 Franse kazen. Volgens kenners zijn ze allemaal het proeven waard. Toch zijn er kazen waarvan we beslist zeggen dat je ze niet gemist moet hebben, omdat ze té lekker zijn. Staat u toch met de toeristische Frankrijk gids in de hand om het land te ontdekken, laat uw smaakpapillen dan ook feestvieren.

1. Saint-Marcellin

Fromage nummer 1: Saint-Marcellin. Dit heerlijke kaasje komt uit de Dauphiné (deze streek ligt in de omgeving van Grenoble) en is erg zacht en romig als karaktervol van smaak. Deze kaas wordt meestal verkocht in een aardewerk of plasic schaaltje omdat de kaas anders ‘wegloopt’ zodra hij wat rijper wordt.

2. Livarot

Deze gewassen kortkaas komt uit Normandië. Schrik niet van de geur (zoals veel kazen). De smaak is namelijk iets milder dan de geur doet vermoeden. De Livarot kaas is om werkelijk van te smullen, maar dat is uiteraard ook de reden waarom we ‘m dit in rijtje hebben gezet.

3. Beaufort

Dit is een hele bekende. Het wordt ook wel de koning van de Alpenkazen genoemd. De Beaufort is vol en notig van smaak, maar het allerlekkerste is de Beaufort d’Alpage: deze beaufort is gemaakt van de laatste zomermelk en komt in het voorjaar op de markt. Dit gebeurt na 6 maanden rijpen.

4. Crottin de Chavignol

De Loirevallei beschikt over zeer veel geitenkazen die je eigenlijk allemaal geproefd moet hebben (zoals Valancay, Selles-sur-Cher en Sainte-Maure). Alleen de kleine ronde Crottin de Chavignol uit de Cher is wel van een zeer aparte klasse. Deze kaas kenmerk zich door zijn stevige korst, met zachte binnenkant en een echt rustieke smaak.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven