Een geschikte partner voor élke vakantie!
4 activiteiten en bezienswaardigheden in Porto

4 activiteiten en bezienswaardigheden in Porto

In het Noorden van Portugal, aan de oevers van de prachtige Douro rivier, ligt de charmante stad Porto. Misschien wel het meest bekend om zijn heerlijke portwijnen die hier in veelvoud worden geproduceerd. Maar deze lekkere zoete drank is niet het enige wat Porto tot een geweldige stad maakt. Zijn historische centrum, hippe en traditionele wijken, heerlijke eten en mooie stadparken maken Porto tot de perfecte vakantiebestemming. De volgende activiteiten en bezienswaardigheden Porto moet je zeker hebben gezien en gedaan tijdens je vakantie!

1. Verken de verschillende authentieke wijken van de stad

Wanneer je in Porto bent wil je natuurlijk het liefst zoveel mogelijk van de stad zien. En hoe kun je een meer compleet beeld krijgen dan wanneer je de charmante wijken in de stad gaat ontdekken? Struin bijvoorbeeld door de authentieke wijk Boavista; waarschijnlijk de meest traditionele wijk van de stad met gezellige lokale tentjes, smalle steegjes, maar ook moderne hippe plekjes. Ga ook naar Ceidofeita; juist een van de meer modernere wijken van de stad, en ook wel de kunstwijk genoemd. In de leuke wijk Cordoaria wisselen modern en oud elkaar juist weer af, en hier vind je onder andere de beste clubs van de stad.

2.  Eet en drink!

Dit is misschien wel bezigheid nummer 1 wanneer je Porto bezoekt. Je kunt namelijk echt niet heen om al het heerlijke eten en drinken wat er in deze stad te proeven is. Als eerste zijn er natuurlijk de tal van porthuizen, die vooral in de wijk Vila Nova de Gaia liggen (aan de overkant van de rivier). Je mag Porto niet verlaten zonder hier een bezoek aan gebracht te hebben en vooral heel veel hebt geproefd! Daarnaast zit de hele stad vol met schattige tentjes waar je deze drank kunt nuttigen. Natuurlijk is al die alcohol niet goed op een lege maag. Probeer daarom de typische Portugese gerechten Alheira (worstjes), Pasteis de Chaves (pasteitjes), Broa de Avintes (traditioneel brood uit Porto), Tarte de Amendoa (heerlijke cake), en Croquettas de bacalhau (kroketjes gevuld met kabeljauw). Smakelijk!

3. Maak een boottocht over de Douro Rivier

Porto zou Porto niet zijn zonder de magische Douro rivier, die door de beroemde en gelijknamige vallei loopt. Hier vindt je tientallen wijngaarden verspreid in de glooiende heuvels, en kun je helemaal tot rust komen. Vanuit Porto kun je overal tours boeken waarbij je boottocht vaak wordt gecombineerd met een bezoek aan de wijngaarden en boerderijen, schattige dorpjes of een heerlijke lunch. Bovendien krijg je vanaf het water weer een totaal ander beeld van de stad. Je stedentrip Porto is niet compleet zonder de Douro rivier te hebben bevaren!  

4. Geniet van de meest betoverende uitzichten vanaf een van de vele miradors in Porto

In de hele stad liggen meerdere uitzichtpunten waar je naartoe kunt wandelen, en die een spectaculair uitzicht bieden over Porto, de Douro en de omliggende heuvels. Ga naar Miradouro da Vittoria, een plek die vooral bekend en populair is onder de lokale bevolking. Hier kun je bij zonsondergang heerlijk zitten met een zelf meegenomen drankje en een van de mooiste uitzichten over de stad bewonderen. Ook is Mosteiro da Serra do Pilar een echte aanrader. Deze plek ligt iets buiten het centrum, maar je kunt er prima naartoe hiken of het openbaar vervoer nemen. Vanaf hier kun je bijna alle monumenten van Porto zien liggen, inclusief de twee belangrijkste bruggen en de rivier. Ook staat er een prachtig klooster waar je je camera zeker even voor in de aanslag moet nemen! Dan zijn er nog de Jardins do Palacio de Cristal; hooggelegen bloeiende tuinen die wederom een super mooi uitzicht bieden

Natuurlijk zijn er nog veel meer toffe bezienswaardigheden en activiteiten om te ondernemen in Porto. Je zult het snel zelf ontdekken. Bereid je reis optimaal voor en lees alvast informatie over het boeken van je vliegreis. Geniet!

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven