Een geschikte partner voor élke vakantie!
De 5 mooiste bezienswaardigheden in Kroatië

 

 

De 5 mooiste bezienswaardigheden in Kroatië

Kroatië wordt steeds populairder als vakantiebestemming. Het land heeft dan ook ontzettend veel te bieden! Menig vakantieganger krijgt het moeilijk om een keuze te maken. Van diverse sportactiviteiten, adembenemende natuur tot prachtige culturele steden, u kunt alles vinden in Kroatië. Bekijk onze 5 aanraders die u zeker niet mag missen tijdens uw vakantie in Kroatië!

 

 

Nationaal Park Plitvice

De Plitvice meren zijn een Unesco-werelderfgoed en het eerste nationale park in Kroatië! Met een oppervlakte van bijna 300m2 raden wij aan voldoende tijd vrij te maken. Wat u niet mag missen zijn de 16 meren en Veliki Slap - de grootste waterval in het park. Als u een fan bent van de klassieke films Winnetou, is een bezoek aan het Plitvice Lakes Nationaal Park zeker een must, gezien vele scènes hier geschoten zijn!

 

De Blauwe Grot

De Blauwe Grot ligt op het eiland Bisevo en is alleen per boot te bereiken. Via Click&Boat kunt u heel gemakkelijk een boot huren in Kroatië. Vanuit de haven in Split kunt u de Blauwe Grot het makkelijkste bereiken. Deze kleine maar ongelofelijk mooie grot trekt elk jaar vele bezoekers. Door een onderwater ingang is er een prachtig lichteffect in de grot, waardoor deze in een betoverend blauw schittert. Het bezoek aan de grot duurt niet lang vanwege de grootte van de grot, dus er is genoeg tijd om de rest van het paradijselijke eiland Bisevo te ontdekken.

 

Game of Thrones

Bent u, net als de rest van de wereld, gefascineerd door de Game of Thrones-serie? Dan bent u in goede handen in Kroatië. U kunt verschillende iconische locaties in het land bezoeken. Of het nu gaat om King's Landing, Meereen of de IJzeren Bank van Braavos; om in de voetsporen van Cercei Lannister of Khaleesi te treden, kunt u het beste in Dubrovnik beginnen.

 

De Kornati-archipel

De Kornati archipel is de grootste eilandengroep in de Middellandse Zee en bestaat uit meer dan 100, veelal onbewoonde, eilanden. Op het grootste eiland, Kornat, zijn er slechts 45 huizen en enkele aanlegplaatsen. Hoewel de eilanden van de Kornati archipel over het algemeen vrij kaal zijn, is er hier sprake van een paradijselijke wildernis. De beste manier om de archipel te bereiken is per boot vanuit Zadar, Biograd of Sibenik en vergeet niet uw snorkeluitrusting in te pakken! De Kornati archipel is een waar onderwaterparadijs!

 

Hum

Met slechts twee kleine straatjes en drie rijen huizen omgeven door een stadsmuur is Hum de kleinste stad ter wereld. Hoewel Hum slechts 20 inwoners heeft, valt er veel te ontdekken. De geschiedenis zegt dat dit stadje aan het eind van de 11e eeuw is gesticht. De architectuur is zeker representatief voor de Middeleeuwen en neemt u mee terug in de tijd.  De unieke cultuur en de geschiedenis van deze stad maken een bezoek aan Hum zeker tot een leuke bestemming op de lijst van Kroatische activiteiten.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven