Een geschikte partner voor élke vakantie!
Een watervakantie iets voor jou?

Een watervakantie iets voor jou?

Ben jij een waterrat? Moet er een zwembad zitten bij het hotel en lig jij als eerste in de zee wanneer jullie naar het strand gaan? Misschien kun je dan eens nadenken over een echte watervakantie. Je gaat er dan één of twee weken op uit en doet activiteiten als zwemmen, varen, zeilen en nog veel meer. In het water is het heerlijk genieten. We geven je hier een paar opties voor een prachtige watervakantie.

 

Op vakantie met een boot

Op vakantie met een boot moet je echt een keer geprobeerd hebben. Misschien heb je zelf wel een boot. Dan is het heerlijk om zomers over de Nederlandse plassen te varen en te genieten van het prachtige weer. Heb je zelf geen boot? Het is heel makkelijk om een boot te huren. Er bestaat namelijk een soort Airbnb maar dan voor boten. Je bent hierdoor weinig geld kwijt. Het leuke is dat je niet per se een vaarbewijs nodig hebt wanneer je in Nederland blijft. Wanneer je een boot huurt die maximaal 20 km/u mag en niet langer is dan 15 meter, mag je deze gewoon besturen. In het buitenland zijn er weer andere regels. Wil je dus naar het buitenland met een boot is het handig om van tevoren goed te kijken wat er mogelijk is. Zie je jezelf al in een mooie zwembroek en poloshirt jouw eigen boot besturen?

 

Vakantiewoning aan het water

Behalve een boot huren, kun je ook gaan voor een vakantiewoning aan het water. Deze huisjes liggen vaak in prachtige natuur waardoor je echt even kunt genieten van de rust. ’s Ochtends word je wakker van de vogeltjes die fluiten en wanneer je buiten komt, ruik je de geur van het bos. Veel huisjes zijn ook natuurlijk ingericht. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van veel hout, een buitenkeuken en een open haard. Overdag kun je met een bootje de natuur in en ’s avonds geniet je van het buitenleven in je natuurhuisje.

 

Watersport en recreatie

Als derde kun je bij een watervakantie denken aan het beoefenen van verschillende watersporten en gebruik maken van waterrecreatie. Misschien ben je zelf niet zo’n sporter maar vind je het leuk om af en toe iets nieuws uit te proberen. Ga eens voor een watersport vakantie! Je kunt bijvoorbeeld een paar dagen leren zeilen, kajakken, roeien of zeilen. Ga eens uit je comfortzone en maak je klaar voor een energieke, maar leuke watersportvakantie.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven