Een geschikte partner voor élke vakantie!
Kamperen met een vleugje luxe: alles over glampings

Kamperen met een vleugje luxe: alles over glampings

Grote kans dat je wel eens van de term glamping hebt gehoord. Deze manier van vakantievieren heeft de afgelopen jaren namelijk enorm veel populariteit gewonnen en wij snappen wel waarom. Maar wat is een glamping precies? En waar vind je de leukste glampings van Nederland en daarbuiten?

 

Wat is een glamping?

Een glamping is een luxere variant van de klassieke camping. Het is hiermee een ideale plek om naartoe te gaan wanneer je geniet van de vrijheid van het buiten zijn, terwijl je tegelijkertijd niet helemaal terug wilt naar de basis maar juist wel wat luxe en gemak kunt waarderen.

 

Waar komt de term vandaan?

De term glamping is niets meer dan een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. Oftewel kamperen maar wel met een tikkeltje glamour. In de praktijk vertaalt zich dat naar het ervaren van het echte campinggevoel maar dan wel in een luxere omgeving dan dat je normaal gesproken van kamperen gewend bent. Ook gemak speelt bij glampings een belangrijke rol. Geen gedoe met het opzetten van een te krappe tent waarvan je altijd de haringen kwijt bent of wat dacht je van het loopje middenin de nacht met een wc-rol onder je arm naar het toilet? Ook dat is verleden tijd wanneer je naar een glamping gaat. Je accommodatie staat namelijk al gewoon klaar en is vaak volledig ingericht. Vrijwel altijd heb je ook eigen sanitair tot je beschikking.

Behalve de zoektocht naar een leuke glamping zelf, weegt de bestemming zelf waarschijnlijk ook mee bij het maken van een keuze. Blijf je in Nederland of wil je liever naar het buitenland? Kies je voor een plek waar je al vaker bent geweest of wil je juist naar een nieuwe bestemming? Zeker wanneer je naar een nieuwe bestemming gaat waar je nog niet eerder naartoe op vakantie bent geweest, is het leuk om vooraf te kijken wat je er allemaal kunt doen. Er bestaan hiervoor talloze online reismagazines, zoals bijvoorbeeld Reisguide.nl. Hier kun je je vooraf inlezen en laten inspireren voor je volgende vakantie.

 

Soorten glampings

Net als hotels en appartementen, zijn glampings er ook in alle soorten en maten. Waar het in eerste instantie vooral om luxere kampeerplekken ging, zijn glampings de laatste jaren dusdanig populair geworden dat de invulling ervan ook wat is veranderd. Zo profileren glampings zich vandaag de dag vooral als bijzondere plekken om te overnachten. Denk aan slapen in een boomhut of overnachten in een luxe safaritent. Ook festival glampings zijn erg in opkomst. Of wat dacht je van slapen in een tiny house? Een tipi tent? Dankzij de opkomst van glampings kan het allemaal. Het gaat hierbij dus lang niet altijd meer over enkel kamperen maar er wordt veel meer de nadruk gelegd op de totale beleving van een bezoeker.

 

Luxe kampeer tent

 

Glampings in Nederland

Dat je voor een fijne glamping niet ver hoeft te reizen, bewijst ons eigen Nederland wel. Behalve een aantal vaste glampings zie je ook steeds meer pop up campings, waar je gedurende de zomermaanden terecht kunt. Wij delen een aantal leuke glampings in Nederland met je.

 

1. De Koeksebelt

Het fijne aan camping de Koeksebelt is dat je het zo eenvoudig of luxe kunt maken als je zelf wilt. Want hoewel dit van oorsprong een gezellige familiecamping is, kun je ervoor kiezen om het hier wat luxer aan te pakken en te overnachten in een heuse boomhut. Ondanks dat deze boomhut zich 3 meter boven de grond bevindt is de hut van alle gemakken voorzien. Zo heb je behalve een slaapkamer ook een eigen badkamer en ruime keuken. En terwijl je buiten plaats neemt op de veranda, kijk je uit over de Vecht.

 

2. De Leistert

Bij recreatiepark De Leistert snappen ze ook wel dat glamperen enorm in opkomst is. En dus kun je hier overnachten in knusse houten cabins zoals ze die zelf noemen. De cabins zijn geschikt voor 2 of 4 personen, hebben een eigen toilet en een keukenblokje. Een wijntje erbij en het ontspannen kan beginnen.

 

3. De Weyde Blick

Wil je echt tot rust komen en je even terugtrekken? Dan is De Weyde Blick in Friesland misschien wel wat voor je. Op deze camping zijn namelijk luxe lodges te huur die van alle luxe faciliteiten zijn voorzien. Een pluspunt is de centrale verwarming, waardoor het er ook in de winter lekker warm blijft en je hier dus ook in het najaar of de wintermaanden kunt glamperen.

 

Glampings binnen Europa

Wil je wel buiten Nederland op vakantie? Ook in Europa vind je genoeg leuke glampings voor een geslaagde vakantie.

 

1. Camping Dreiländereck - Oostenrijk

Op camping Dreiländereck in Oostenrijk kun je op een wel hele bijzondere plek overnachten, namelijk in een wijnvat. Jawel je leest het goed! Het wijnvat biedt ruimte voor 2 personen. Wil je hier met meer mensen overnachten? Geen probleem, er zijn tevens verschillende blokhutten te huur, beschikbaar voor 2 tot 6 personen.

 

2. Algarve Safari Lodge – Portugal

Ook in de Portugese Algarve kun je terecht voor een glamping avontuur. Bij Algarve Safari Lodge kun je op een luxe manier kamperen, want elke tent is een privé zwembad rijk! En wanneer je genoeg hebt van het zwembad kun je ook de prachtige stranden van de Algarve gaan bewonderen. De luxe tenten hebben allen een buitenkeuken, badkamer, toilet en dus een eigen zwembad.

 

3. Glamping resort Orlando - Italie

Op het glamping resort Orlando, gelegen in Chianti in Toscane kun je overnachten in heuse airlodges. Deze airlodges bestaan uit 2 verdiepingen en zijn van alle gemakken voorzien. Extra bijzonder is de slaapkamer op de tweede verdieping, die heeft namelijk een glazen dak. Hier slaap je 's nachts dus letterlijk onder de sterrenhemel. Een hele bijzondere ervaring!

 

4. Finca les Coves - Spanje

Genieten van de Spaanse Costa Brava terwijl je overnacht op een glamping? Bij Finca Les Coves kan dit zeker weten. Op dit park kun je twee tiny houses boeken die helemaal volgens Scandinavische stijl zijn ingericht. Door hier te overnachten slaap je niet alleen op een bijzondere plek, maar ontdek je ook hoe je op een milieuvriendelijke manier op vakantie kunt gaan. De tiny houses zijn geschikt voor 4 personen, hebben een eigen badkamer en keuken en zijn er ecologisch. Zo wordt er gebruik gemaakt van zonnepanelen en hebben de huisjes ook zonneboilers.

 

Bovengenoemde accommodaties dienen puur ter inspiratie. Het is maar net hoe luxe of eenvoudig je het zelf wilt maken. Het aanbod aan glampings is in ieder geval de laatste jaren enorm gestegen en dit zal in de toekomst ook nog wel groter worden. Al met al kan glamperen voor iedereen geschikt zijn en kan de zoektocht naar de meest ideale glamping voor jou vanaf nu beginnen.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven