Een geschikte partner voor élke vakantie!
Autohuur Malaga Marbesol

Vakanties in Marbella - Dé bezienswaardigheden in Malaga

Ga je op vakantie naar Marbella? In dit artikel lees je de leukste bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je verblijf in Malaga. In deze Andalusische stad vind je namelijk een keur aan cultuurhistorische hoogtepunten, maar ook als je liefhebber bent van leuke boetieks en winkels ben je in Marbella op de juiste plaats. Het historische centrum ligt tevens op steenworp afstand van een aantal prachtige stranden welke bekroond zijn met een blauwe vlag. La Malagueta, een strand dichtbij het historische centrum, is daar een mooi voorbeeld van. Maar, natuurlijk bieden vakanties in Marbella nog veel meer bijzondere bezienswaardigheden.

Bezoek Feira de Málaga tijdens je vakantie in Marbella

Als je liefhebber bent van echte Spaanse tradities, mag je een bezoek aan de Feira de Málaga niet overslaan. Dit feest in de binnenstad van Malaga vindt elk jaar in augustus plaats. Je kunt er genieten van optochten, vuurwerk en natuurlijk stierenvechten. De lokale bevolking is daarbij feestelijk gekleed. Flamenco jurken en muziek domineren het straatbeeld tijdens dit traditionele feest, dat al sinds 1487 gevierd wordt. In die tijd luidde het feest het einde van de Moorse overheersing in. Tijdens je vakantie in Marbella is Feira de Málaga dus écht een aanrader.

En als je toch in Malaga verblijft, breng dan direct een bezoek aan het Arabische Fort. Alcazaba is een oud verdedigingsfort dat je in de binnenstad vindt. Het is iets hoger gelegen dan de stad zelf, waardoor je kunt genieten van een fantastisch uitzicht. Als je behoefte hebt aan wat archeologische cultuur, kun je tevens het indrukwekkende museum bezoeken dat in het fort gevestigd is. Malaga heeft zoveel te bieden en te zien, dat het verstandig is om je bezoek goed te plannen. Het beste doe je dat per auto. Een auto huren Malaga is niet duur en geeft je de mogelijkheid om zoveel mogelijk moois op één dag te kunnen zien. Het beste doe je dit bij Marbesol het grootste autoverhuurbedrijf in Malaga, Spanje.

De stranden van Marbella en Malaga

Natuurlijk ben je ook vooral in Marbella op vakantie om van de fantastische stranden te kunnen genieten. Deze zijn zelfs bekroond met een blauwe vlag wat betekent dat ze tot één van de schoonste ter wereld behoren. Het strand van Penon del Cuervo in Malaga is tevens beroemd om de imposante rots die hier boven het water uittorent. Maar, ook de stranden La Caleta, El Palo en Pedregalejo zijn zeker de moeite van het bezoeken waard. Zelfs de lokale inwoners weten deze stranden te waarderen om hun schoonheid en fijne sfeer.

Vakanties in Marbella zijn zeer veelzijdig en bieden voor iedereen de nodige leuke bezienswaardigheden. Of je nu een liefhebber bent van zon, zee en strand of liever door typische Andalusische stadjes struint. Daarnaast biedt de stad Malaga diverse authentieke Spaanse restaurants waar je kunt genieten van heerlijke tapas. Natuurlijk vind je in de binnenstad ook diverse gezellige terrasjes waar je kunt genieten van een verfrissend drankje in de Spaanse zon.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven