Een geschikte partner voor élke vakantie!
Autorondreis Madeira

Autorondreis naar Madeira, wat moet je zien?

Een autorondreis is de beste manier om Madeira te verkennen. Door een fly-drive te boeken, kun je lekker op je gemak genieten van dit prachtige bloemeneiland, de idyllische dorpjes, de groene natuur en de adembenemende uitzichten. Wat mag je nu echt niet missen tijdens een autorondreis naar Madeira? Wij van FlyDriveReizen.nl hebben de belangrijkste bezienswaardigheden voor je op een rijtje gezet.

De hoofdstad Funchal

Funchal is de hoofdstad van het eiland. Deze stad heeft genoeg te bieden. Maak een ritje met de kabelbaan naar de berg de Monte, waar je kunt genieten van de Botanische en Tropische tuinen. Of bezichtig de Kathedraal van Funchal, een van de oudste bouwwerken van Madeira.

Het dorpje Santana

In het noordoosten van Madeira ligt Santana. Dit dorpje staat bekend om de  ‘Palheiros’. Dit zijn huisjes in de vorm van een driehoek. Vaak zijn ze geschilderd in de kleuren rood, wit en blauw. Sommige huisjes kun je zelfs van binnen bezichtigen.

De natuurlijke zwembaden

In het noordwesten van het eiland ligt de regio Porto Moniz. Deze kuststreek is populair vanwege haar natuurlijke zwembaden. Madeira is een vulkanisch eiland en heeft niet veel zandstranden. Deze natuurlijke zwembaden zijn dan ook een prima vervanger.

Pico de Arieiro en Ribeiro Frio

Plan ook eens een tocht naar Ribeiro Frio en stop onderweg bij het plaatsje Poiso. Hier kun je een indrukwekkende wandeling maken naar de Pico de Arieiro, een van de hoogste bergtoppen van het eiland (1.818 meter). Rijd vervolgens verder langs het bewonderende Laurissilva woud en Ribeiro Frio. In dit dorp kun je weer een bezoekje brengen aan de forellenkwekerijen.

Ponta de Sao Lourenco

Ponta de Sao Lourenco is een andere aanrader tijdens een fly-drive Madeira. Dit gebied ligt in het oostelijk deel van het eiland. Hier waan je je in een maanlandschap van verkoolde oranje en chocoladebruine lava.

Cabo Girao

De Cabo Girao is een absolute mustsee tijdens je autovakantie. Dit is de hoogste klif van het eiland. Vanaf een hoogte van 589 meter heb je een oogverblindend uitzicht over de Atlantische Oceaan en Funchal. Je kunt hier vanaf een glazen platform naar beneneden kijken.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven