Een geschikte partner voor élke vakantie!
Besparen op je vakantie

Besparen op je vakantie

Doordat er tegenwoordig ontzettend veel aanbieders zijn van vakanties en reizen, is het belangrijk dat deze aanbieders zich onderscheiden van de grote massa om klanten aan te trekken. Dat is voor jou als reiziger alleen maar fijn, want hierdoor zijn er áltijd acties en kortingen, zelfs last minute. Je hoeft in principe nooit de volle mep te betalen voor een vakantie, want er zal altijd een andere aanbieder zijn die het nét wat goedkoper kan regelen. Besparen op je vakantie kan op een aantal manieren, en wij zetten deze graag op een rijtje.

Vroeg boeken

De tijd dat vakanties en vluchten steeds goedkoper worden naargelang je langer wacht, is helemaal voorbij. Last minutes zijn een tijdje erg populair geweest, maar tegenwoordig heb je méér kans op een goedkope reis wanneer je zo vroeg mogelijk boekt. Veelal sturen vakantieaanbieders nieuwsbrieven uit wanneer er interessante aanbiedingen zijn. Het kan dus handig zijn om je in te schrijven. Een alternatief is om rond te neuzen bij sites die vroegboekkortingen van diverse aanbieders verzamelen, zoals Vroegboekkortingwijzer.nl. Dat scheelt je weer een hoop zoekwerk.

Vermijd het hoogseizoen

Logisch, maar wel het vermelden waard. In de schoolvakanties stijgen de prijzen gigantisch. Wanneer je dus de vrijheid hebt om (nét) buiten het hoogseizoen te gaan, dan is dat absoluut de overweging waard. Meestal kun je bij vakantieaanbieders eenvoudig kijken hoeveel je bespaart wanneer je een weekje eerder of later vertrekt.

Vergelijken

Wanneer je de keuze hebt gemaakt om een vakantie naar een bepaalde bestemming te boeken, dan is het van belang om je reis ook bij andere aanbieders even te bekijken. Wellicht is je ideale vakantie daar nog net wat goedkoper! Ook wanneer je een bundel-vakantie boekt (reis + verblijf), dan is het altijd handig om de losse onderdelen nog even op te zoeken. Via websites als Skyscanner kun je eenvoudig de goedkoopste vlucht achterhalen, en via Booking.com kun je de actuele hotelprijzen bekijken. Soms is het goedkoper om de onderdelen los te boeken in plaats van de complete bundel. Voor (last minute) complete bundel aanbiedingen kun je bijvoorbeeld weer terecht op populaire vakantie aanbiedingen sites zoals Vakantie Dealz.

Cashback

Wist je dat je via externe cashback websites geld kunt terugkrijgen bij het boeken van een vakantie? Dat is nog eens eenvoudig geld besparen. Het enige wat je hoeft te doen, is jezelf aanmelden bij een dergelijke cashback website. Vervolgens kun je via je persoonlijke link doorklikken naar de vakantieaanbieder en je reis boeken. Vervolgens krijg je een gedeelte van dit bedrag teruggestort op je eigen cashback account.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven