Een geschikte partner voor élke vakantie!
Beste reistijd om naar Spanje te gaan

Beste reistijd om naar Spanje te gaan

De vraag wordt maar al te vaak gesteld door mensen die op zoek zijn naar een passende vakantie: ‘Wat is de beste reistijd om te gaan’. Spanje is een veelgekozen vakantieland. De beste tijd om het land te bezoeken is compleet van jouw behoeften afhankelijk. Hieronder geven we een aantal voorbeelden met situaties voor wat wanneer interessant is.

Naar Spanje voor een zonvakantie

De voornaamste reden voor veel Nederlandse toeristen om naar Spanje te gaan is een zonvakantie. Een aantal veelgekozen bestemmingen zijn Mallorca, Menorca, Ibiza, een van de badplaatsen aan de Costa Brava of helemaal in het zuiden van Spanje.

Wie graag op de stranden en in de oceaan geniet van het lekker klimaat dan wordt de periode tussen april en september aangeraden. De maanden mei t/m augustus zijn de maanden van het echte hoogseizoen. Zo zul je op plekken als Mallorca zien dat de badplaatsen tijdens deze maanden vollopen, maar zou je er buiten deze maanden om komen dan is het er vele malen rustiger. Om precies te weten wat er wanneer aan de gang is kun je deze populaire site over Mallorca bijhouden met informatie.

Wil je strand, cultuur en een bruisend stadsleven? Dan zal je blij zijn om te horen dat er heel wat te doen is in Barcelona! De Catalaanse hoofdstad is heel bekend onder toeristen, maar door de uitgestrektheid valt de drukte meestal nog wel mee.

Wil je wel graag tijdens de Nederlandse wintertijd naar Spanje voor een zonvakantie? Dan kun je het beste naar een van de Canarische Eilanden, omdat je tijdens deze periode op een van deze eilanden nog prima op het strand kunt liggen.

Een actieve wandel- of fietsvakantie

Heb jij liever een actieve vakantie? Ga dan buiten de hiervoor genoemde maanden om naar Spanje. Doordat het een stuk minder warm is, is het vele malen aangenamer om actief te zijn. Daarnaast zijn de vakanties buiten het hoogseizoen om een stuk goedkoper en het is ook een goede manier om te ontsnappen aan het Nederlandse koude klimaat. Zelfs tijdens onze wintermaanden heb je op plekken als Mallorca en Ibiza nog temperaturen van rond de 15 graden. De binnenlanden van Spanje zijn ook het hele jaar door geschikt voor een actieve vakantie, hoewel het gedurende de zomermaanden erg warm kan zijn.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven