Een geschikte partner voor élke vakantie!
Busreis door Australië

Op busreis door Australië

Een busvakantie in Australië? Kan dat? Jazeker. Maar je moet daarbij niet denken aan de standaard busvakantie waarbij je in Utrecht opstapt en na een urenlange reis aankomt in bijvoorbeeld Barcelona waar je zo je hotelkamer in kan. Het is ook niet te vergelijken met een busrondreis door bijvoorbeeld Griekenland, of zelfs Cuba.
 
Nee, in Australië is een busvakantie pure vrijheid. Jij bepaalt waar je heen gaat en wanneer je erheen gaat. Dus geen vakantie waar je soms 2 dagen vastzit op een plek die je niet boeit, terwijl je ergens anders veel langer wil blijven. Maar ja, de bus vertrekt. Een busvakantie in Australië is flexibel en makkelijk. Je maakt gewoon gebruik van Greyhound.


Uitgebreid netwerk aan busverbindingen en mogelijkheden


Omdat het spoorwegnetwerk in Australië nogal beperkt is, is er een uitgebreid netwerk aan busverbindingen ontstaan. Met de bus kun je bijna overal komen. De grootste aanbieder is Greyhound. Als hun netwerk al uitgebreid is, dan geldt dat ook voor de reistickets die je kunt boeken. Natuurlijk kun je gewoon een kaartje naar een bestemming kopen. Maar er zijn veel meer mogelijkheden:
 
Short Hop
Met de short-hop pas koop je een kaartje van de ene stad naar de andere en kun je onderweg bij elke halte uitstappen en weer instappen. Zo kun je bijvoorbeeld van Adelaide naar Alice Springs en vervolgens door naar Darwin. Deze ticket is redelijk flexibel qua reistijd (30 dagen geldig), maar begin- en eindpunt liggen natuurlijk vast. Ze zijn redelijk betaalbaar, maar nog niet goedkoop.
 
Hop on Hop off pass
Deze ticket is vergelijkbaar met de Short Hop, alleen is de Hop on Hop off 90 dagen geldig. Een ticket van Cairns naar Sydney kost slechts AUS$ 435 (€ 312) en helpt je in 90 dagen de hele oostkust te doen. Best makkelijk.
 
KM Pass
Als je nog niet goed weet wáár je precies heen wilt, zijn bovengenoemde tickets natuurlijk nutteloos. De KM Pass van Greyhound is de droom van elke backpacker in Australië: ultieme vrijheid. Je mag opstappen waar wanneer je wilt en uitstappen waar wanneer je wilt. En de reisafstand wordt gewoon afgetrokken van de kilometers die je al hebt ingekocht. Een 1000km pass kost AUS$ 189 (€ 135), maar hoe meer kilometers je koopt, hoe goedkoper de kilometerprijs. Voor 5000km betaal je AUS$ 785 (€ 563) en voor 10.000 km AUS$ 1435 (€1030). Maar er zijn nog meer opties
 
Pro-tip voor backpackers
Voor backpackers in Australië telt elke besparing dubbel. Veel reizigers zorgen dan ook dat ze 's nachts per bus reizen. Door in de bus te slapen (dat leer je vanzelf) bespaar je jezelf mooi een overnachting!
 
(Dit is een gastblog geschreven door www.backpackeninaustralie.nl)

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven