Een geschikte partner voor élke vakantie!
Tips om te doen voordat je op vakantie vertrekt: checklist reis

Tips om te doen voordat je op vakantie vertrekt: checklist reis

Wat moet je in eigen land doen voor je op reis vertrekt? Het is een vraag die veel reizigers zich ieder jaar weer stellen. Er is echter een super eenvoudige oplossing; maak gebruik van een vakantiechecklist. Wanneer je een uitgebreide en complete vakantiechecklist hebt, hoef je ieder enkel het lijstje af te gaan en af te vinken wat in is gepakt, en je gaat ieder jaar weer compleet op reis. 

In dit artikel vertellen wij meer over een checklist voor je reis en geven we je een aantal handige reistips. 

 

 

1. Zorg dat al je documenten geldig zijn

Zorg ervoor dat je een geldig paspoort of identiteitskaart hebt voordat je vertrekt. Controleer of je een visum nodig hebt voor het land waar je naartoe gaat. Maak kopieën van je belangrijkste documenten: zoals je paspoort, visum, creditcards, verzekering, … en neem deze mee of bewaar deze digitaal op een plek waar je er snel bij kunt zodat je altijd toegang hebt tot deze gegevens.

 

2. Breng reisverzekeringen in orde

Reisverzekeringen bieden je extra financieel steun aan bij verschillende problemen die je in het buitenland of op het reistraject kan tegenkomen. Denk hierbij ook aan om een hospitalisatieverzekering in het buitenland af te sluiten. Laat je goed informeren wat deze verzekering in het buitenland precies dekt en neem de verzekeringsbewijzen ook mee.

 

verzekering policy

 

3. Laat je huis veilig achter

Denk eraan om een alarmsysteem te laten installeren voordat je vertrekt. Dat kan helpen om inbrekers af te schrikken en je huis te beschermen. Er zijn verschillende soorten alarmsystemen beschikbaar, van eenvoudige bewegingsmelders tot geavanceerde, op afstand bedienbare systemen. Als je een op afstand bedienbaar alarmsysteem hebt, kun je het ook inschakelen als je al op vakantie bent.

 

4. Vertel thuisblijvers over je zomervakantie

Informeer thuisblijvers waar je naartoe gaat, hoe ze je in nood kunnen bereiken en hoelang je vakantie duurt. Laat ook je bank weten dat je op vakantie gaat, zodat ze niet per ongeluk je betaalkaarten blokkeren als ze merken dat er transacties plaatsvinden op plekken waar je normaal gesproken niet bent.

 

koffer

 

Wat meenemen op reis of citytrip? Lijst:

Maak een checklist met de belangrijkste spullen die je mee moet nemen op reis, zoals:

1. Kleding

2. Toiletartikelen

3. Eerste hulp en medicijnen

4. Elektronische apparaten

5. Reisdocumenten

Plan een handige inpaklijst zodat je je spullen in de juiste koffer terugvindt en er snel kan raken. Maak er ook een lijst met kleine spullen dat je dagelijks gebruikt zoals je tandenborstel, handdoek, zakdoekjes, ...

 

Wat vergeten mensen vaak op vakantie mee te nemen in de bagage?

Vervolledig je checklist en denk aan wat anderen vaak vergeten mee te nemen, zoals:

1. Medicijnen en EHBO-kits voor camping reizen:

Specifieke medicijnen zoals die voor een chronische aandoening of allergieën moet je altijd bij hebben. Zorg dat je ze bij de hand hebt op het vliegtuig, zet het in je handbagage en voorkom reis ongemakken.

2. Adapters:

Bij vertrek naar het buitenland, vergeet je vaak de juiste adapter voor elektronische apparaten mee te nemen. Laat je hierover informeren.

3. Zonnebrandcrème:

Vooral als je naar een warm land vertrekt, is een zonnebrandcrème onmisbaar in je bagage.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven