Een geschikte partner voor élke vakantie!
De Amerikaanse Oostkust

De pracht van de Amerikaanse Oostkust

Amerika is natuurlijk het land der dromen. Veel toeristen besluiten de westkust te gaan ontdekken wanneer zij in de Verenigde Staten zijn. De westkust heeft dan ook veel te bieden. Toch heeft de Amerikaanse oostkust ook heel wat in zijn mars. Als je een rondreis langs de Amerikaanse oostkust maakt, dan kom je de meest indrukwekkende zaken tegen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een tour door New York per fiets, Blue Ridge Parkway, Washington DC en het mooie Amish Country? Als je richting het zuiden gaat, dan kom je vanzelf in het altijd zonnige Florida. Eigenlijk hoef je alleen de Parkway maar te volgen om de volgende punten tegen te komen.

De Parkway volgen

Tijdens je rondreis Amerikaanse oostkust zou je zeker de tijd moeten nemen voor het volgen van de Parkway. Zorg er wel voor dat je een goede auto hebt, want de route is ruim 750 kilometer lang. De route begint bij het mooie Shenandoah National Park, te vinden in Virginia. Bij de grens van Tennessee, in de welbekende Great Smokey Mountains, is het einde van de Parkway te vinden. Hiertussen zijn de mooiste bezienswaardigheden te vinden, gewoon langs de route.

De mooiste uitzichten

Parkway leidt je door de prachtige bergen en dit betekent dat de wegen zelden recht vooruit lopen. Bochten volgen elkaar in redelijk rap tempo op en het is dan ook zeker geen saaie tocht. Het is verstandig om eten en drinken mee te nemen onderweg. Daarnaast is het goed om meerdere dagen voor de trip uit te trekken tijdens je rondreis langs de Amerikaanse oostkust. De snelheid op Parkway wordt namelijk behoorlijk beperkt. Het grootste deel mag je slechts 72 km per uur rijden, en op stukken met veel bochten nog een stukje langzamer. Je hebt dan ook zeker aan een enkele dag niet genoeg. Dit zou ook zonde zijn, want aan alle kanten kan je genieten van de meest mooie uitzichten. Daar moet je zeker even de tijd voor nemen.

De panoramaparkeerplaatsen

Onderweg kom je meerdere panoramaparkeerplaatsen tegen. Het is zeker de moeite waard om hier te stoppen en even rond te wandelen. Je kan even de benen strekken en ondertussen genieten van het uitzicht. Er zijn natuurlijk niet voor niets panoramaparkeerplaatsen. Peaks of Otter is ook zeker de moeite van een tussenstop waard. Je kunt hier een van de meest mooie meren bewonderen. Vervolgens kun je de reis vervolgen naar Asheville. Je komt hier Little Switzerland tegen. Hier zie je Zwitserse chaletjes staan en kan je even genieten van het Zwitserse gevoel tijdens je rondreis langs de Amerikaanse oostkust.

Genieten van de Amerikaanse oostkust

Ondanks dat de Amerikaanse westkust vaker wordt aangedaan door toeristen is de Amerikaanse oostkust ook bijzonder de moeite waard. Een rondreis langs de Amerikaanse oostkust wordt er eentje om nooit meer te vergeten. Natuurlijk kan je via Goedkope rondreizen op zoek naar de beste aanbieder van een rondreis Amerika Oostkust. Vind direct een goed geprijsde reis bij een van de aanbieders die wij met zorg voor je geselecteerd hebben, en geniet!

Voorbereiding

Als je naar Amerika gaat zorg dan wel voor een goede voorbereiding, uw vakantie kan nogal eens vervelend beginnen als u bijvoorbeeld vergeet de juiste formulieren aan te vragen, voor Amerika heeft u een ESTA nodig. Dit kunt u doen door eenvoudig online een visumaanvraagformulier in te vullen bij bijvoorbeeld e-visums.nl. 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven