Een geschikte partner voor élke vakantie!
De stranden van Malaga

Stad Málaga, de stranden en de caminito del rey

In het zuiden van Spanje, tussen de bergen en de Middellandse zee, ligt Málaga. Deze stad staat bekend om de gezellige pleintjes in het het leuke stadscentrum, de goede stranden aan de kust en de Caminito del Rey. Lees meer over de stad Málaga en dit koningspad!

De stad Málaga

Málaga is ooit veroverd geweest door de Moren, een Islamitisch volk uit Afrika. Deze hadden honderden jaren lang een groot deel van wat tegenwoordig Spanje en Portugal is onder controle. Dit zorgt natuurlijk voor een interessante historie. Behalve verhalen zijn er ook een heel aantal gebouwen achtergelaten. Dit is de reden dat je zo veel gebouwen in islamitische stijl ziet. Een groot aantal moskeeën zijn dan ook omgebouwd tot kerken. Toch zie je nog een islamitische stijl in deze kerken terug.

Stranden bij Málaga

De stranden in de buurt van Málaga zijn heel goed. Ze zijn schoon, het zwemwater is goed en er zijn ruim voldoende faciliteiten. Denk aan toiletten, voetenkraantjes, winkeltjes waar je iets kunt kopen en natuurlijk leuke restaurantjes. Er zijn hele verschillende stranden in de buurt van Málaga. Denk aan San Andres en Misericordia, Malagueta en Caleta en ook El Palo en Pedregalejo. Dit zijn zes stranden die dichtbij het centrum liggen maar die alledrie heel anders zijn.

Caminito del Rey of het koningspad van Málaga

Caminito del Rey wordt ook wel het koningspad genoemd en is een pad door de bergen ten noorden van Málaga. Tegenwoordig is het erg veilig, een aantal jaar geleden is het namelijk heropend en het voldoet tegenwoordig aan alle veiligheidseisen. Vroeger was het koningspad echter helemaal niet veilig - er zijn verschillende doden gevallen bij de caminto del rey. Het pad is dan ook lang gesloten geweest. Nu het heropend is is het zeker nog wel indrukwekkend te noemen!

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven