Een geschikte partner voor élke vakantie!
Droom excursies in IJsland

Droom excursies in IJsland

Vanuit het westen steken we de ringweg over naar het oosten en nemen we u mee om excursies in IJsland te ontdekken die u niet mag missen! Walvissen kijken, wandelen, wandelen op gletsjers in de bevroren grotten, het noorderlicht zien, ontspannen in de spa zijn slechts enkele van de duizenden activiteiten die u kunt doen in IJsland.

 

Walvis spotten tour

De meest geschikte plek om walvissen te spotten is Snaefellsness, of ook wel "miniatuur IJsland" genoemd. In feite kunt u deze zeedieren bij Grundarfjörður in de winter en rond Ólafsvík tussen mei en juni zien. Het dragen van warme kleding is de sleutelzin voor een walvissafari. Uit de zee waait de wind en het is erg koud, maar je wordt beloond met het fantastische uitzicht waar je van kunt genieten! Vanaf uw boot kunt u ook de Kirkjufell zien die opvalt tegen de hemel en de Snæfellsjökull, de eeuwige gletsjer van IJsland.

 

Ontspan in de Blue Lagoon

SPA Gevormd in 1976 uit overtollig water van de Svartsengi-fabriek, wordt het al lang als giftig beschouwd, dus niemand wilde het in zijn warme water gooien. Op een dag probeerde een jongen met psoriasisproblemen, Valur Margeirsson, een jongen die leed aan psoriasis, te duiken om een ​​oplossing voor zijn probleem te vinden door de gunstige eigenschappen van het water te ontdekken. Vanaf dat moment is de Blue Lagoon steeds bekender geworden en zijn hordes toeristen begonnen samen te komen om een ​​van de meest populaire plaatsen in IJsland en steeds meer luxe te worden. Blauw water, zwart zand en donkergroen mos vormen het palet van deze spa.

 

Snorkelen tussen de continentale platen

                                                                                         Snorkelen Ijsland

Onder alle plaatsen ter wereld waar je kunt duiken, is de Silfra-fout zeker een van de beste, vooral omdat het je de sensatie van zwemmen tussen de continenten zal geven! Het water is zo schoon dat je meer dan 100 meter diep kunt zien, waardoor het deel uitmaakt van het UNESCO-erfgoed. De temperaturen schommelen tussen 2 en 4 graden, dus gelukkig geven ze je een droogpak voordat je gaat duiken!

 

Trekking naar Thingvellir National Park

Het park is uitgeroepen tot UNESCO-werelderfgoed en vormt een perfecte mix van natuur en geschiedenis. In feite werd hier het oudste parlement ter wereld waar de IJslanders hun onafhankelijkheid ondertekenden in 1944 geboren. Hier kunt u de 5 km van de Almannagjà-fout zien, het Thingvallavatn-meer dat over het hoofd wordt gezien door de ramen van de plattelandsresidentie van de IJslandse president, de loggia van de wet waar het Parlement bijeenkwam, de Öxaráfoss-waterval en alle natuur eromheen.

 

Kijk naar de geisers in Geysir

Geisers zijn een van de meest typische attracties en excursies van IJsland. IJsland is het land met de hoogste aanwezigheid van geisers in vergelijking met het oppervlak, daarom is het woord afkomstig van Geysir, de oudste geiser ter wereld. Het zijn enorme, intermitterende uitbarstingen van heet water. De bubbels die uit de krater ontstaan, stromen over het water tot er een enkele bubbel ontstaat die opzwelt totdat deze barst door de stoomkolom die uit de grond komt.

 

Reis naar het centrum van de aarde

IJsland is een land tussen vuur en ijs, vulkanen en gletsjers. En het is alleen hier dat je jezelf kunt onderdompelen in de magma kamer van een vulkaan, een unieke ervaring! De reus in kwestie heet Thrihnukagigur, hij is 4000 jaar inactief geweest zonder tekenen van herstel. Zijn kamer is zo groot dat het het Vrijheidsbeeld in vrede kan herbergen!

 

Loop op een gletsjer

Na de brand is het tijd voor ijs, dat wil zeggen, wandelen op de gletsjers Vatnajökull en Langjökull. Hier krijg je de kans om het ijs onder je voeten te voelen terwijl je de heldere en ijzige muren van de gletsjers beklimt. Deze excursies zorgen voor plezier en avontuur, een unieke ervaring. Gletsjers zijn vaak bedekt met jaren en jaren as vanwege de activiteit van vulkanen. Maar er zijn enkele noodzakelijke dingen: juiste uitrusting, kennis en begeleiding in de hand, stijgijzers, ijsbijlen, helm, harnas met karabijnhaken en touwen.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven