Een geschikte partner voor élke vakantie!
Griekenland ontdekken

Griekenland ontdekken

Griekenland staat bekend om haar prachtige vakantiebestemmingen, de warme zomers, cultuurhistorische schatten en natuurlijk de Griekse wetenschappen. Naast het vasteland met steden als Thessaloniki en Athene staat het land natuurlijk bekend om de vele schitterende Griekse eilanden. Die zijn onder te verdelen in een aantal groepen, te weten Kreta, de Cycladen, de Dodekanesos, de eilanden in de noordelijke en oostelijke Egeïsche Zee, de Sporaden, de Ionische- en de Saronische eilanden. Stuk voor stuk unieke bestemmingen, die jaarlijks door miljoenen mensen van over de hele wereld worden bezocht. Hieronder lichten we de genoemde gebieden verder toe en wie weet raak ook jij geïnspireerd om dit jaar te kiezen voor een vakantie naar Griekenland.    

Bestemmingen

Kreta is vooral geliefd vanwege de mooie stranden, het lekkere eten, de vriendelijke lokale bevolking en natuurlijk het warme weer. Deze bestemming ligt in het uiterste zuiden van het land en hier kun je genieten van mega veel zonuren per jaar.  

De Cycladen worden gevormd door een mix van eilanden, zoals het romantische Santorini bijvoorbeeld. Deze topper staat bij vele verliefde stellen op nummer 1 als meest populaire en gewilde vakantiebestemming. Om te feesten is Mykonos zeer geschikt, vanwege de gezellige bars en clubs. Kies jouw eigen favoriet!  

In de Dodekanesos vind je het bekende Kos en het gezellige Rhodos. Kos staat onder meer bekend om de kindvriendelijke voorzieningen en vooral ook om de uitstekende mogelijkheden om te fietsen. Hier zijn tal van fietspaden en prachtige routes door leuke Griekse dorpjes en schitterende natuurgebieden. Combineer zon, zee en strand met sportief bewegen en geniet van het uitzicht om je heen.    

In Egeïsche groep liggen onder andere Lesbos en Samos. Lesbos staat de laatste jaren veel in het teken van vluchtelingenopvang en de bijkomende problemen. Maar ook hier zijn er nog genoeg mooie locaties om te genieten van zon, zee en strand. Het geweldige Samos is al jaren zeer in trek bij duizenden toeristen voor het vieren van een geslaagde zonvakantie.  

In de Sporaden liggen Skiathos en Skyros, iets minder bekend bij het massapubliek en nog wat meer authentiek. Hier geniet je nog echt van het pure traditionele Griekse leven. Puur, vriendelijk, lekker warm en natuurlijk met heerlijk eten! 

Bekende Ionische eilanden zijn Corfu, Lefkas en Zakynthos. De kust van Lefkas herbergt enkele van de allermooiste stranden van de wereld, zoals Egremni beach en Porto Katsiki. En op Zakynthos ligt het fotogenieke Schipwreck Beach, werkelijk prachtig!   

Tot slot de Saronische eilandengroep. Poros, Hydra, Spetses en Aegina zijn de topbestemmingen in dit gebied. Wil je ze allemaal bezoeken? Kies dan voor een trip inclusief eilandhoppen per boot, een echte aanrader!   

Vervoer

Zoals je leest heeft het land enorm veel keuze als het gaat om fantastische vakantiebestemmingen. De meeste locaties zijn direct te bereiken per vliegtuig. Sommigen alleen per boot, wat weer een extra belevenis oplevert. Het uitzicht vanaf zee is fantastisch en wanneer je aankomt in een van de gezellige havens, voel je je direct welkom. Of je nu houdt van feesten, genieten van cultuur, heerlijk zonnebaden, zandkastelen bouwen, zeilen of fietsen, het is hier allemaal mogelijk. Om echt alles uit je reis te halen raden we je aan om een nieuwe reisgids me te nemen, zo ontdek je de mooiste locaties en bezienswaardigheden. Geniet ervan! 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven