Een geschikte partner voor élke vakantie!
Kamperen in Kroatie

 

De mooiste plekken om te kamperen in Kroatië

Kroatië is niet zo bekend als kampeerbestemming, maar heeft ongelofelijk veel te bieden.

Of je nu van de bergen, de zee of schilderachtige dorpjes houdt, Kroatië heeft het allemaal. Ontdek nu de mooiste plekken om te kamperen in dit geweldige en gastvrije land!

Ben je nog op zoek naar de mooiste campings in Kroatië? Of wellicht vliegtickets voor je vliegreis? Je zit altijd goed bij Holidaysites. 

 

 

 

Istrië

De kust van Kroatië is zeer uitgestrekt. Het meest noordelijke gedeelte van de kust is Istrië, al jaren een geliefde bestemming onder Nederlanders. Istrië biedt de grootste campings en de beste infrastructuur van Kroatië. Vanuit Nederland is de heuvelachtige regio relatief makkelijk te bereiken. Dit maakt Istrië ook zeer geschikt voor kamperen met caravans en vouwwagens

 

Pula en Porec

De grootste stad van Istrië is Pula, een stad waar je heerlijk kunt winkelen, maar ook historische bezienswaardigheden kunt bekijken. De tempel van Augustus en het amfitheater van Pula zijn zeker de moeite waard. Een andere historische plaats die je zeker niet mag missen is Porec. Hier kun je prachtige mozaïeken bekijken uit de 6e eeuw en vind je de indrukwekkende grot van Baredine. Rond Pula, Porec en het kustplaatsje Rovinj vind je veel grote campings met uitstekende voorzieningen. Istrië is alleen minder aan te raden als je graag de rust opzoekt of op zoek bent naar kleine campings.   

 

Camper op een klif aan de kust in Kroatië

 

Kvarner

De centrale kustregio van Kroatië wordt Kvarner genoemd, naar de Kvarnerbaai in het noorden van het gebied. Ook Kvarner is vanuit Nederland goed te bereiken, maar is wel bergachtiger dan Istrië. Liefhebbers van bergen kunnen terecht in Gorski kotar. Dit bosrijke en bergachtige gebied verbindt het binnenland en het mediterrane deel van Kroatië met elkaar, en wordt ook wel het groene hart van Kroatië genoemd. De berg Bjelolasica is de hoogste top.

Ook aan de kust en de verschillende mooie eilanden die er voor liggen, is er genoeg gelegenheid om te kamperen. Geniet van de ongerepte natuur, historische stadjes en dorpjes, en lokaal geproduceerde wijnen en olijven. De grootste stad in Kvarner is Rijeka, die zowel industrieel als charmant is. Een andere aanrader is de Bloemenriviera, een reeks stadjes en dorpjes die dankzij het milde klimaat bekendstaan om de kleurrijke en exotische bloemenpracht.  

 

Dalmatië 

Dalmatië is de zuidelijke, smalle kuststrook van Kroatië. Deze regio heeft avontuurlijke kampeerders veel te bieden. Je vindt er prachtige stranden, zoals Zlatni Rat, dat tot de mooiste stranden van Europa gerekend wordt. Daarnaast zijn er talloze kleinere eilandjes, waar je compleet tot rust kunt komen.

Als je daarna zin krijgt om bruisende steden te ontdekken, zit je ook goed in Dalmatië. De steden Split, Zadar, Makarska en Dubrovnik hebben elk een goed bewaarde historische stadskern en bieden veel keus als je gezellig wilt eten en drinken. Zeker Dubrovnik mag je niet missen. Deze stad wordt ook wel de “Parel van de Adriatische kust” genoemd. Dalmatië is met de auto, caravan of vouwwagen wat lastiger te bereiken dan de eerder besproken regio’s, maar je krijgt er veel voor terug!

 

Nationaal park Plitvice 

Het Plitvice National Park is het bekendste natuurgebied van Kroatië. Dit park in het binnenland omvat 16 meren en meer dan 90 watervallen! Er zijn houten vlonders aangelegd zodat je prachtige wandelingen kunt maken door dit unieke park. Deze kun je zo lang maken als je zelf wilt: een paar uur tot wel 8 uur lang! In de directe omgeving van het park ligt een aantal rustige campings met voldoende capaciteit.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven