Een geschikte partner voor élke vakantie!
Kroatië: het opkomende vakantieland

Kroatië: het opkomende vakantieland

Vroeger waren zonvakanties in Zuid-Europa het populairst en ook tegenwoordig gaan de meeste mensen nog steeds graag deze kant op voor hun welverdiende vakantie. Echter worden vakanties ook verder gezocht richting Azië of Oost-Europa. Een van de landen in het oosten van Europa is Kroatië. Het toerisme naar dit land is al sterk aan het stijgen, maar de komende jaren zal deze stijging nog hard doorgaan. Hieronder een aantal reden waarom dit land zo in trek is onder Nederlanders en andere Europeanen.

Prachtige bestemmingen in Kroatië

Kroatië is een land met een lange geschiedenis wat ervoor heeft gezorgd dat de meeste bekende bestemmingen een prachtige authentieke en historische uitstraling hebben. Een stad als Dubrovnik is dan ook een bekende plek voor veel toeristen. Deze prachtige havenstad aan de Adriatische zee is nog voorzien van oude stadsmuren en kent veel meer historie. In de stad zelf is veel te doen en door de ligging aan zee zijn er diverse stranden waar je in de zomer een lekker kleurtje kunt krijgen. Meer over Durbovnik in Kroatië vind je hier.

Een vergelijkbare plek in dezelfde provincie (Dalmatië) is Split. De historie is er duidelijk vanaf te zien en het toerisme is er meer dan welkom. Er is veel geregeld voor toeristen, waardoor jij je niet verveelt en aan de boulevard kun je dagelijks genieten van een hapje en een drankje.

De 2 bovengenoemde bestemming zijn nog maar een paar van de bekende kustbestemmingen. Andere plaatsen aan de kust zijn Makarska, Omis of Zadar. Dit is nog los van de vele eilanden die voor de kust zijn gelegen en ook een onderdeel zijn van Kroatië.

Met de auto naar Kroatië

Met de auto vanuit Nederland is het circa 15 uur rijden om in Kroatië te komen. Tijdens de rit kom je door veel andere Europese landen die interessant zijn om te bezoeken. Met de auto naar Kroatië is dan ook een mooi avontuur voor veel mensen. Onderweg heb je de kans om andere bestemmingen te ontdekken en er een avontuurlijke rit van te maken. Veel meer tips over een autovakantie lees je op de website van de ANWB.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven