Een geschikte partner voor élke vakantie!
Dit is de leukste autoroute door Kroatië

 

Dit is de leukste autoroute door Kroatië

Tegenwoordig is het steeds populairder om met de auto op vakantie te gaan of een fly drive te boeken. En dat is niet voor niets! Tijdens een autovakantie heb je veel meer vrijheid en kom je bovendien op de mooiste plekken die je anders nooit zou zien. Kroatië is een land bij uitstek voor een geweldige roadtrip. Het land telt tal van prachtige autoroutes waarbij je het land op zijn best leert kennen. Van slingerende bergpassen in het binnenland naar uitgestrekte kustwegen in Istrië en het zuiden; niets is te gek in Kroatië. Maar wat is nu de leukste autoroute van het land? Dat gaan we je vertellen!

 

 

Beginpunt: Zagreb

In deze toffe stad start je autoroute door Kroatië, maar niet zonder eerst wat sightseeing te hebben gedaan natuurlijk. Zagreb is namelijk een heerlijke, veelzijdige bestemming die iedereen op zijn bucketlist zou moeten hebben staan! Heb je alle parels hier gezien? Stap dan in de auto en rijd via prachtige wegen dwars door het binnenland in ongeveer 2 uurtjes naar de unieke Plitvice Meren. In dit Nationale Park kun je tientallen prachtige watervallen bewonderen en hiken over uitdagende paden. Een echte must-see tijdens een roadtrip door Kroatië!

 

Het eiland KrK

Rijd vanuit de Plitvice Meren verder via een mooie route, dwars door bergen en langs pittoreske dorpjes, naar het eiland KrK. Je kunt dit eiland bereiken via een lange brug die verbonden is met het vasteland. KrK is een prachtige bestemming met tal van pittoreske dorpjes en steden, afgelegen stranden en glooiende heuvels. Rijd over idyllische wegen door afgelegen berggehuchten en langs bruisende kustplaatsen. Vergeet niet om onderweg een aantal keer te stoppen om een plons in het heerlijke zeewater te nemen of te genieten van traditionele streekgerechten! Punat is een leuke plek om te overnachten en even bij te komen van al het rijden. Boek hier een vakantiehuis of een hotel. 

 

Pazin en Rovinj

Ben je weer helemaal uitgerust, neem dan weer plaats achter het stuur om via een prachtige kustroute richting het schiereiland Istrië te rijden. Onderweg kom je dwars door het adembenemende Natuurpark Učka. Stop hier om een mooie wandeling te maken of te genieten van betoverende vergezichten. Daarna gaat de route verder richting het charmante bergdorp Pazin. Deze plek staat bekend om het gelijknamige, imposante kasteel en de omgeving is simpelweg magisch. Rijd na een stevige lunch verder richting de kust, naar het sfeervolle plaatsje Rovinj. Deze populaire vakantiebestemming heeft alles wat je maar wenst; idyllische pleintjes, geplaveide straatjes, goddelijk eten en mooie stranden. Overnacht in het historische stadscentrum en rust lekker uit!

 

Motovun en Zagreb

Via de prachtige Adriatische kust gaat de route verder van Rovinj richting Vrsar en Porec; beide prachtige kustplaatsjes. Je kunt hier even stoppen om wat te eten en je benen te strekken. Rijd daarna naar het mooie bergdorp Motovun; gebouwd op een heuvel is dit oude vestingstadje een bijzondere en unieke plek! Je kunt hier prima een aantal dagen verblijven om te genieten van de rust en de gastvrijheid van de lokale bewoners. Het laatste gedeelte van de autoroute gaat via Motovun weer terug richting Zagreb. Dit duurt ongeveer 3 uur, maar onderweg kom je genoeg moois tegen om een korte stop te maken. Het authentieke gehucht Bosiljevo is bijvoorbeeld een aanrader.

Tot zover deze mooie autoroute door een geweldig en veelzijdig land. Je kunt deze route afleggen in minder dan een week, maar leuker is om je tijd te nemen en op verschillende plekken te overnachten. Enjoy!

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven