Een geschikte partner voor élke vakantie!
Een loungeset plaatsen in de tuin

 

Een loungeset plaatsen in de tuin: gericht op het zuiden of op het noorden?

Loungesets mogen natuurlijk niet ontbreken in de tuin. Maar hoe kun je deze dan het beste plaatsen? Een terras met loungeset op het zuiden klinkt het meest voor de hand liggend. Maar is dat eigenlijk wel zo?

Wij hebben alle voordelen en nadelen voor je op een rij gezet. Het voorjaar en de zomer laten namelijk niet meer zo lang op zich wachten. Het is dus de hoogste tijd om na denken over waar je jouw loungeset het beste kunt plaatsen.

 

 

Loungesets staan over het algemeen gericht op het zuiden

De meeste mensen kiezen voor een terras met een loungeset die gericht is op het zuiden. Loungesets vangen hier namelijk de meeste zon. Vooral in de middag en in de avond. Perfect voor een middagje loungen met het gezin of een gezellige avond met vrienden.

Loungesets die op het zuiden gericht staan kennen ook nadelen. In de ochtend heb je hier namelijk geen zon. Als je de tuinset ook wilt gebruiken om voor tabel aan te ontbijten, neem dan wel een dekentje mee. Tijdens zomer ochtenden kan het op deze terrassen fris zijn.

De overvloedige zon kan ook een nadeel zijn. In de middag kan het namelijk behoorlijk warm worden als jouw set gericht is op het zuiden. Natuurlijk kun je dit eenvoudig oplossen. Dat kan met een parasol of een schaduwdoek die je boven de loungeset plaatst.

 

Loungeset met een kat

 

Terras met loungeset op het oosten

Wil je liever in de ochtend van een kop koffie en een ontbijt genieten? Plaats loungesets dan op een terras dat gericht is op het oosten. Dit is namelijk de plek waar de zon opkomt. Hier kun je zeker tot het middaguur genieten van warmte en ontspanning. Een terras met een loungeset op het oosten heeft ook nadelen. In de middag en avond heb je hier namelijk geen zon. Een terrasheater of warme dekens op de tuinset zijn dan geen overbodige luxe.

 

Loungesets gericht op het noorden

Misschien houd jij helemaal niet van de zon maar wil je wel optimaal kunnen genieten van het buitenleven? Dan kun je de loungebank of loungeset het beste op het noorden richten. Zo blijf je eigenlijk de hele dag uit de zon. Een geweldige plek voor echt hete zomerdagen. Jouw loungeset is dus altijd een oase van rust en koelte. Zelfs bij de hoogste temperaturen.

 

Loungeset van pallets

 

Kan een loungeset ook op het westen gericht staan?

Ja dat kan zeker. Bedenk je alleen wel dat de meeste wind uit het westen komt. Op deze plaats kun je misschien het minst genieten van jouw lounge tuinset. Je zit namelijk altijd in de wind. Tijdens warme dagen is dan een welkome verkoeling, maar ook dan kan het hier nog best fris aanvoelen. Heb je geen andere mogelijkheid? Dan zou je natuurlijk ook kunnen werken met windschermen, heaters of vuurkorven. Zo blijf je ook op dit terras lekker warm. 

 

Wat is dan de beste plek in de tuin voor een lounge tuinmeubel?

Loungesets kun je het beste op een terras plaatsen dat gericht is op het zuiden. Hier geniet je namelijk van de meeste zonuren. Dat begint vanaf het middaguur totdat de zon onder gaat. Op warme dagen zullen de tegels van jouw terras nog lang warmte afgeven om comfortabel buiten te kunnen zitten. Dat geldt zeker voor loungesets onder een terrasoverkapping. Natuurlijk kun je het ook aangenaam maken met een tafelhaard of een heater. Gericht op het zuiden geniet je altijd optimaal van jouw prachtige loungeset.

 

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven