Een geschikte partner voor élke vakantie!
Mooiste dorpen van Gran Canaria

Deze mooiste dorpen van Gran Canaria moet je eens in je leven hebben bezocht

Gran Canaria is het derde grootste Canarische Eiland en is niet voor niets geliefd door jong en oud. Niet alleen tijdens de zomermaanden, maar ook tijdens de herfst en de winter is het heerlijk vertoeven op Gran Canaria. Je kunt dan in alle rust de mooiste dorpen van het eiland gaan verkennen. Buiten de bruisende en gezellige badplaats Maspalomas telt deze mooie Spaanse bestemming vele andere parels, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Sla de volgende mooie dorpen tijdens je vakantie op Gran Canaria in ieder geval niet over:

 

Agaete

Het charmante witte dorp Agaete ligt ten noordwesten van Gran Canaria en is populair bij alle eilandbewoners. Dit ligt waarschijnlijk aan de authentieke sfeer die er hangt en het gebrek aan hordes toeristen. Deze mooie kustplaats ligt ongeveer een half uur van Las Palmas en wordt omringd door ruige bergen. Het pittoreske centrum is een plaatje om te zien met zijn smalle straatjes en prachtige architectuur. Bewonder tijdens je bezoek de kerk van La Concepción en alle mooie huizen met hun Canarische balkons. Daarnaast zijn de stranden bij Agaete oogverblindend en kun je er als de beste lekker eten en drinken!

 

Santa Lucia de Tirajana

Santa Lucia is een historisch bergdorpje, waar de tijd lijkt te hebben stilgestaan. Je vindt hier de ultieme rust, vooral tijdens de siësta uren waarbij je amper mensen hoort. Ook in dit prachtige dorp zijn toeristen schaars en kun je in alle rust de mooie bezienswaardigheden ontdekken. Slenter rond door de stoffige straatjes en bewonder het Fortaleza de Ansite; een  indrukwekkend fort en een interessante archeologische vindplaats. Sla ook het spectaculaire uitzicht bij Bar Ristorante Mirador niet over. Hier kun je dan meteen een heerlijke maaltijd verorberen met een lokaal wijntje erbij. Proost!

 

Firgas

Firgas is het kleinste stadje van Gran Canaria en ligt op 400 m boven zeeniveau. Het staat bekend om zijn productie van bruisend mineraalwater, die erg populair is op alle eilanden. Bovendien is het idyllische centrum van Firgas prachtig en zijn er een aantal mooie bezienswaardigheden te bewonderen. Je mag het levendige “Casa de la Cultura” niet overslaan; een gezellig plein waar onder andere het mooie stadhuis en de “Iglesia San Roque” te zien zijn. Jong en oud ontmoeten elkaar hier op ieder moment van de dag. Kijk snel voor een last minute naar Gran Canaria en loop binnen de kortste keren zelf rond in dit betoverende dorp…

 

Tejeda

Het prachtige Tejeda bevindt zich in het midden van het eiland en is gebouwd op een glooiende heuvel. Het centrum herbergt steile, kronkelende straatjes met schattige witgekalkte tegels die prachtig afsteken tegen de rode dakpannen. De route naar Tejeda is alleen al geweldig; je rijdt door een ruig landschap met dreigende kliffen en diepe kloven. Tijdens de wintermaanden is dit dorpje bijna nóg mooier dan in de zomer, vanwege de bloeiende amandelbomen. Deze bloei wordt ieder jaar weer gevierd met een gezellig dorpsfeest, waar je hoe dan ook bij moet zijn! Bovendien vindt je in Tejeda een aantal heerlijke lokale restaurants. Boek een vakantiehuis in de omgeving om de sfeer in dit mooie dorp optimaal te kunnen proeven en laat jezelf verrassen door zijn schoonheid.

 

Fataga

Ook deze parel ligt midden in de bergen, in het zuiden van Gran Canaria. Fataga ligt op een kleine heuveltop en kijkt uit over de dramatische kliffen in het westen en een prachtige vallei. De smalle steegjes van het historische kleine centrum van Fataga zijn heerlijk om doorheen te slenteren op een “Spaans” tempo. Je komt dan vanzelf een aantal authentieke bodega’s tegen waar je heerlijke wijnen kunt proeven. Loop gewoon naar binnen en je wordt hartelijk ontvangen! Ook telt Fataga een aantal sfeervolle cafés en restaurants en een schattige witte kerk waar de dorpsoudsten zitten te vergaderen. Het échte Spanje ervaar je hier nog.

 

Deze fantastische dorpjes moeten dus zeker op je bucketlist komen te staan. Bezoek ze allemaal tijdens een rondreis door het mooie Gran Canaria!
 

 

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven