Een geschikte partner voor élke vakantie!
Dit zijn de mooiste plekjes op Curaçao

Dit zijn de mooiste plekjes op Curaçao

Curacao is een prachtig eiland… Dat is algemeen bekend. Naast dat het mooi is, is het weer ook nog eens goed bijna heel het jaar door. Het is dus de ideale plek voor een goedkope zonvakantie, vooral buiten het hoogseizoen. Maar het eiland is best wel groot. Hoe weet je nou welke plekjes je echt moet bezoeken als je geen tijd hebt om heel Curaçao te ontdekken. Wij zullen de mooiste plekjes van Curaçao voor je op een rijtje zetten. 

Klein Curacao

Klein Curacao is een prachtig onbewoond eiland op ongeveer 10 km afstand van Curaçao. Alleen de vaartocht ernaartoe is al geweldig. Als je geluk hebt kun je dolfijnen of prachtige vissen spotten. Eenmaal op het eiland heb je prachtige witte stranden en een bijzonder onderwaterleven. Klein Curaçao is de perfecte plek om met schildpadden te zwemmen, wat een super gave ervaring is. Op het eiland vind je onder andere een verlaten vuurtoren en een oud scheepswrak. 

Christoffel park

Het Christoffelpark is het grootste natuurpark van Curaçao. In dit park kom je bijzondere dieren en planten tegen. Je kunt het park verkennen met de auto of met de fiets. Ook kun je ervoor kiezen om de Christoffelberg te beklimmen. Wanneer je eenmaal de top bereikt hebt zul je beloond worden met een prachtig uitzicht over Curaçao.

Willemstad

Natuurlijk kan een bezoekje aan de hoofdstad van Curaçao niet ontbreken. Deze stad is verdeeld in meerdere wijken. Je zult in deze stad prachtige gebouwen en plekken tegenkomen. Loop langs de Handelskade, de gekleurde huisjes en door de Pietermaai waar je je ogen zult uitkijken.

Blue Room

Op Curaçao vind je heel veel verschillende mooie grotten die zeker een bezoekje waard zijn. Een van de mooiste is de Blue Room, ook wel de blauwe grot genoemd. Deze grot loopt zowel onder als bovenwater. Door de lichtinval kleurt de grot echt super blauw, wat een prachtig beeld geeft. Bij laag water kun je de grot gewoon inzwemmen. Bij hoog water zul je onder water naar de grot moeten zwemmen. Ook kun je via Santa Cruz naar deze grot toe lopen, en via de rotswand het water inspringen.

Playa Porto Mari

Curaçao heeft natuurlijk enorm prachtige witte stranden. Een van de mooiste stranden is Porto Mari. Dit is een groot breed strand dat geleidelijk overloopt in zee. De zee is bij dit strand extreem helder omdat de ondergrond volledig uit wit zand bestaat. Het witte strand met deze super blauwe zee geven een enorm mooi beeld. Niet alleen boven water maar ook onderwater zul je je ogen uitkijken. Je kunt hier dan ook super goed snorkelen.

Curaçao is al met al gewoon een super mooi eiland met enorm veel mooie plekjes. Met deze prachtige plekjes van Curaçao op de planning kan het niet anders dan dat je de perfecte Curacao vakantie tegemoet gaat. Als je eenmaal op dit prachtige eiland bent zul je nog meer mooie plekjes ontdekken en je blijven verbazen over wat dit eiland te bieden heeft. Heel veel plezier!
 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven