Een geschikte partner voor élke vakantie!
De Mooiste Plekken bij de Costa Brava

Deze plekjes moet je bezoeken tijdens je autovakantie naar de Costa Brava

De zonovergoten Costa Brava in Spanje is bij iedereen wel bekend. Tal van toeristen brengen een bezoek aan deze 200 kilometer lange kuststrook in het Noordoosten van het land, om te genieten van het mediterrane vakantiegevoel. Hoewel deze regio vooral strandliefhebbers aantrekt, bezit het nog veel meer prachtige plekjes die schreeuwen om ontdekt te worden. En een autovakantie naar de Costa Brava is dan natuurlijk ideaal om alles wat de omgeving te bieden heeft te bewonderen! Hieronder hebben we een aantal mooie plekken voor je op een rijtje gezet, die je zeker moet bezoeken tijdens je vakantie naar de Costa Brava:

 

Castell de Tossa de Mar

Tossa de Mar is een prachtig pittoresk stadje in de provincie Girona, en hier is ook een van de meest bijzondere kastelen uit de regio te vinden. Het Middeleeuwse kasteel Tossa de Mar komt uit 1187, en is werkelijk een lust voor het oog, met de azuurblauwe zee op de achtergrond. Ook het dorpje zelf is zeker de moete waard om te bewonderen.

 

Girona

Deze super mooie middeleeuwse stad heeft een van de laatste overgebleven Joodse wijken van het land, en wordt daardoor flink bezocht. De stad wordt omgeven door enorme vestigingsmuren waar je overheen kunt wandelen en vanuit daar het oude centrum goed kunt bekijken. Verder is het gewoon een heerlijke plek om doorheen te slenteren, lekker te eten, van de zon te genieten en te winkelen.

 

L’Estartit

Dit ooit een klein vissersdorpje, heeft zich ontwikkeld tot één van de mooiste ressortlocaties van de Costa Brava. Dit is te danken aan de spectaculaire, rotsachtige kustlijn met een van de mooiste en langste witte zandstranden in de regio. Er zijn tal van mogelijkheden om te kamperen in het dorp of de omgeving, watersporten uit te oefenen, terrasjes te pakken of gewoon lekker te ontspannen.

 

Ruïnes van Empuries

In het hart van de Costa Brava kun je deze mooie archeologische plek bewonderen;  een prachtige erfenis die in Spanje is achtergelaten door de Grieken en de Romeinen. Meer dan 2500 jaar geschiedenis ligt hier verborgen op  een super mooie plek, omgeven door verlaten stranden en baaien, en een adembenemend uitzicht. Mis het niet

 

Cap de Creus Nationaal Park

Op het meest Oostelijke punt van het vasteland van Spanje ligt deze bijzondere plek, met al zijn schoonheid en charme. Het Nationale Park ligt aan een rotsachtige kustlijn, met kleine, verborgen inhammen waar je intens kunt genieten van de natuur. Neem een picknick mee en doe jezelf tegoed aan  een lunch aan een van de verlaten strandjes, maak een lange wandeling langs de kliffen of neem een kano om vanaf het water de omgeving te aanschouwen.

 

Cadaqués

Dit super mooie witte dorp ligt aan een rotsachtige baai, en kenmerkt zich door mooie kiezelstranden, smalle straatjes, een pittoreske  haven omringt door terrasjes, en het oorspronkelijke huis van Salvador Dalí; de beroemde schilder die Cadaqués echt deed leven. Cadaqués is een druk bezochte plek (vooral in het hoogseizoen), dus wil je dit stadje in alle rust ontdekken kom je in de lente of herfstmaanden!

 

Genoeg prachtige plekjes dus om dagen of zelfs weken door te brengen in de Costa Brava. Stap dus snel in de auto en maak je klaar voor de ultieme roadtrip in deze mooie regio van Spanje!
 


 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven