Een geschikte partner voor élke vakantie!
Mooiste plekken van Frankrijk

Bezoek de mooiste plekken van Frankrijk met deze 7 praktische tips!

Frankrijk, voor vele gezinnen elk jaar toch weer de ideale zomerbestemming. Frankrijk kent vele prachtige plekjes die je echt eens gezien moet hebben. Hieronder volgen zeven tips om er zeker van te zijn dat jij de mooiste plekken in Frankrijk gezien hebt, en dat jouw vakantie onvergetelijk wordt!

1. Fly drive door Frankrijk

Houd je niet van stilzitten en heb je graag variatie in je omgeving tijdens de vakantie? Overweeg dan eens een fly drive vakantie. Eerst met het vliegtuig naar het land van bestemming, vervolgens huur je een auto en trek je eropuit. Je bent vrij om te gaan waar je maar wil, en op deze manier kun je makkelijk alle hotspots van Frankrijk bereiken!

2. Corsica

Dit prachtige eiland ligt in de Middellandse zee voor de Italiaanse kust en is een van de mooiste plekjes van Frankrijk. De natuur op het eiland is werkelijk adembenemend en ook de stranden zijn prachtig. Met nostalgische steden en toeristische trekpleisters is dit gegarandeerd een plaats waar jij je uitermate zult vermaken.

3. Met de caravan op pad

Wanneer je een vakantie met kinderen onderneemt, is het een goede tip om met de caravan op pad te gaan. Op deze manier kun je lekker in je eigen tempo reizen, en van camping naar camping trekken. Je bent totaal onafhankelijk en kunt lekker je eigen plan trekken. Op deze manier krijg je zeker, wanneer jij dat wil, de mooiste plekjes van Frankrijk te zien!

4. Mont Saint Michel

Dit is misschien wel een van de meest speciale plekjes in Frankrijk. Mont Saint Michel is een uniek klooster dat ligt op een klein eilandje aan de Normandische kust. Het klooster, gelegen op het rotsachtige eilandje, torent overal bovenuit en dit zorgt voor een geweldig plaatje. Zorg dat je je kaartjes van tevoren in huis hebt, zo bespaar je kosten en ben je verzekerd van je entree.

5. Carcassonne

Carcassone is een hele bijzondere en vooral historische stad. De stad staat alweer meer dan twintig jaar op de Unesco Werelderfgoedlijst en wordt dan ook niet voor niets gezien als een van de mooiste middeleeuwse steden. Kenmerkend voor de stad is de enorme buitenmuur en de vele uitkijktorens. Naast al deze historie is er ook vandaag de dag nog een bruisend cultureel leven in Carcassonne.

6 Gorges du Verdon

Dit is een enorm grote kloof en behoort zeker tot de mooiste plekken van Frankrijk. Het is gelegen in de Provence en is een spectaculaire bezienswaardigheid. Het is erg leuk om met een bootje over de rivier te varen en te genieten van deze bijzondere omgeving!

7. Ontdek zelf!

Het allerleukste is natuurlijk om zelf de mooiste plekjes te ontdekken. Dit kun je op vele manieren doen, maar overweeg eens een wandelvakantie in Frankrijk. Er zijn vele prachtige wandelroutes die je langs alle mooie plekjes leiden. Bovendien kost het je niets en is het voor iedereen toegankelijk. Gegarandeerd dat jij de mooiste plekjes van Frankrijk leert kennen!

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven