Een geschikte partner voor élke vakantie!
Op reis naar Zuid-Afrika

Goed voorbereid op reis

Het maken van een rondreis in Zuid-Afrika is een hele bijzondere ervaring, die je misschien maar 1 keer in je leven mee zult maken. Natuurlijk wil je dat deze droomreis perfect verloopt, zodat je volop kunt genieten van alles wat je ziet en meemaakt. Een goede voorbereiding op je vakantie zal er voor zorgen dat ter plekke alles soepel verloopt. Maar waar moet je allemaal aan denken als je van plan bent om naar Zuid-Afrika te gaan? Hieronder vind je een lijst met zaken die van belang zijn.

1. Vaccinaties en malaria

Ziek worden tijdens je reis kan de vakantie waar je zo lang naar hebt uitgekeken goed verpesten. Het is dan ook belangrijk dat je de risico’s op het oplopen van tropische ziektes zo goed mogelijk beperkt. Voor een bezoek aan Zuid-Afrika wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. In bepaalde gebieden komt malaria voor, waarvoor je malaria medicatie kunt slikken. Informeer tijdig bij je huisarts of GGD welke inentingen en medicatie voor jouw reis nodig zijn.

2. Paspoorten

Voor het reizen naar Zuid-Afrika heb je een paspoort nodig dat nog ten minste 6 weken na je terugreisdatum geldig is én ten minste 2 lege naast elkaar liggende pagina’s heeft. Voor andere Afrikaanse landen gelden echter andere regels en we raden je daarom aan ervoor te zorgen dat je paspoort nog 6 maanden gelden is vanaf je vertrekdatum. Reis je met kinderen jonger dan 18 jaar, dan dien je een originele, in het Engels vertaalde geboorteakte te kunnen overleggen en toestemmingsformulieren van de biologische ouder (s) indien die niet allebei meereizen. Meer informatie hierover kun je vinden bij de Zuid-Afrikaanse ambassade.

3. Internationaal rijbewijs

Indien je in Zuid-Afrika een huurauto zult gaan besturen, moet je ervoor zorgen dat je een internationaal rijbewijs bij je hebt (bij wet verplicht). Dit kun je makkelijk verkrijgen bij kantoren van de ANWB. Ook dien je in het bezit te zijn van een creditcard, waarvan eventuele kosten bij schade of boetes kunnen worden afgeschreven.

4. Bankpassen

Het is niet nodig om veel contanten mee te nemen naar Zuid-Afrika. Er zijn overal banken te vinden waar je gewoon kunt pinnen met je Nederlandse bankpas. Zorg er dan wel voor dat je profiel aangepast is op geld opnemen buiten Europa. Aan het pinnen in het buitenland zijn meestal extra kosten verbonden, dus pin liever iets meer dan normaal. In Zuid-Afrika kun je bijna overal betalen per creditcard, wat veel veiliger is dan het rondlopen met veel contant geld op zak.

5. Visum

Je hoeft voor een bezoek aan Zuid-Afrika niet vooraf een visum te regelen. Bij aankomst in het land krijg je een stempel in paspoort dat geldt als toeristenvisum. Ook voor Namibië, Botswana en Mauritius heb je vooraf geen visum nodig. Voor landen zoals Mozambique en Kenia en Tanzania moet je wel vooraf een visum aanvragen, dit kun je via de ANWB regelen of via de visumdienst Breda. Bezoek je tijdens je reis Zimbabwe, dan moet je bij de grensovergang een visum kopen. Hiervoor heb je US dollars nodig.

6. Reis- en annuleringsverzekering

Bij de voorpret voor je vakantie vergeet je misschien snel dat er ook minder leuke dingen kunnen gebeuren waardoor je reis niet door kan gaan of waardoor je de reis moet afbreken. Door het tijdig afsluiten van een reis- en annuleringsverzekering zorg je ervoor dat je niet alleen kosten kunt declareren, maar je bent ook verzekerd van hulp in het buitenland. Wel zo fijn als je niet weet wat je moet doen en waar je moet zijn bij calamiteiten in het buitenland. Informeer bij je reisorganisatie naar mogelijkheden voor deze verzekeringen.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven