Een geschikte partner voor élke vakantie!
Reizen naar Amerika vraagt om een goede voorbereiding

Reizen naar Amerika vraagt om een goede voorbereiding

Het plannen van een reis naar Amerika vergt toch de nodige voorbereiding. Het is dan ook belangrijk om van te voren een aantal zaken alvast op orde te hebben. Dat scheelt een hoop tijd en energie eenmaal aangekomen in Amerika. Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Bedenk van te voren hoe je Amerika wilt verkennen

Amerika is immens groot. Om verschillende plaatsen of staten te bezoeken moet je grote afstanden afleggen. De vraag is, hoe wil je dit gaan doen? Wil je gebruik maken van het openbaar vervoer, pak je het vliegtuig of wil je daar een camper of een auto gaan huren? Als je er een camper of auto gaat huren raden wij je aan om eerst de reis zelf te gaan boeken en daarna pas de auto of camper te reserveren. Dit heeft natuurlijk alles te maken met het budget wat je er aan besteden wilt en de duur van de reis.

Wat wil je zien in Amerika?

Het is belangrijk om vooraf te bedenken waar je graag naartoe zou willen in Amerika en wat je zou willen zien. Maak alvast een lijstje met alle bezienswaardigheden die je absoluut wilt zien, en stippel dan je route uit. Je hoeft nog niets vast te leggen maar zo krijg je wel een beter beeld van je reis en of alles wat je wilt zien past in het aantal dagen dat je in Amerika verblijft. Bekijk ook alvast het klimaat wat er heerst en pas hier je garderobe op aan.

Georganiseerde reis of zelf organiseren?

Je zou natuurlijk ook een georganiseerde reis kunnen boeken. Dit geeft wat minder stress want alles wordt voor je geregeld (denk dan aan vervoer, overnachtingen, maaltijden). Houd er wel rekening mee dat zo’n reis vaak wat prijziger is, en je beperkter bent in de mogelijkheden tot afwijken van de route die vast staat. Een eigen georganiseerde vakantie brengt wat meer planningswerk met zich mee, maar je kunt hierin wel flexibel zijn en de reis exact op je eigen wensen afstemmen. Wat past het beste bij jou?

Reis boeken

Ben je er al helemaal uit waar je reis gaat beginnen in Amerika, wat je zou willen zien en hoe je wilt gaan reizen? Dan kun je je reis gaan boeken! Als je hebt besloten om een auto of camper te huren, dan mag je er nog niet meteen mee gaan rijden, je dient daarom de eerste nacht te overnachten in bijvoorbeeld een hotel. Het is aan te raden om deze vooraf te boeken, evenals de huurauto of de camper. Ook de laatste nacht van je reis is het prettig om in een hotel door te brengen. Als je weet in welke plaats je reis eindigt, kun je deze ook alvast boeken. Vergeet niet je verzekering te regelen!

Vraag een ESTA aan

Dan de laatste stap voor je reis naar Amerika van start kan gaan; het aanvragen van de ESTA. Zonder deze elektronische reistoestemming kom je Amerika namelijk niet meer binnen tegenwoordig. Vraag deze wel op tijd aan want de beoordeling van je aanvraag mag 72 uur duren. Met een ESTA mag je 90 dagen in Amerika verblijven en deze is twee jaar geldig. Tenzij je paspoort verloopt, dan vervalt de ESTA. Dat heeft te maken met het feit dat deze gekoppeld is aan je paspoortnummer.

eVisa Application Services

Waar kun je de ESTA aanvragen hoor ik je denken, nou bij eVisa Application Services. Zij hebben controles ingebouwd op hun aanvraagformulier om op deze manier de meest gemaakte fouten te kunnen voorkomen. Maar dat is nog niet alles. Zij controleren elke aanvraag zelf ook nog eens alvorens deze worden verwerkt en nemen contact met je op bij onduidelijkheden. Je kunt er gewoon middels iDeal betalen en je ontvangt je ESTA standaard per e-mail. Je hebt er dus zelf maar weinig omkijken naar. En heb je nog vragen, dan staat de klantenservice voor je klaar!

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven