Een geschikte partner voor élke vakantie!
Reizen op budget

Reizen op een budget

Niet alles hoeft duur te zijn op vakantie. Natuurlijk moet je wel bereid zijn om de nodige duiten neer te leggen wanneer je all inclusive naar de Malediven wilt, maar het is ook mogelijk om een stuk goedkoper op reis te gaan. Je zult dan wel moeten inleveren op bijvoorbeeld luxe en dergelijke. Wij hebben wel enkele interessante budget tips voor je waarmee je goedko(o)p(er) op vakantie kunt.

Bespaar op zaken die je minder belangrijk vindt.

Hou je van luxe hotels en maakt de bestemming je niet zo veel uit? Bespaar dan op de reis en op de bestemming door dichter bij huis te blijven. De kosten van het hotel zullen niet ontzettend verschillen per locatie in Europa en USA, maar je kunt daarmee wel flink besparen op de reis. Want laten we eerlijk zijn: een retourtje Parijs is een stuk goedkoper dan een retourtje New York. Wanneer het hotel je juist niet uitmaakt, ga dan voor een cheap bed & breakfast of een hotel buiten het centrum. Dan ben je een stuk voordeliger uit.

Zoek gratis activiteiten

Bijna elke stad heeft wel een gratis walking tour, gratis musea die je kunt bezoeken en mooie bezienswaardigheden die je zonder kosten kunt bezichtigen. Oftewel: er zijn voldoende low budget opties. Je zult wel genoegen moeten nemen met “minder”: in plaats van óp de Eiffeltoren sta je eronder of ernaast. Ook mooi, toch?

Bespaar op eten

Ga je uit eten? Kies dan een voordelig restaurantje dat niet in het toeristische centrum ligt. Al met al zijn de restaurants in het toeristische gedeelte van een stad een stuk duurder dan nét erbuiten. Raadpleeg handige apps zoals tripadvisor en dergelijke, zodat je een goed én goedkoop restaurantje vindt.

Bespaar op vervoer

Al lopend kun je een stad al erg goed verkennen. Je hoeft niet per se een dure hop-on-hop-off tour te boeken. Wanneer je echt in een grote stad verblijft, of wanneer je hotel zich buiten de stad bevindt, zorg dan voor een openbaar vervoer pasje waarmee je gedurende je verblijf gebruik kunt maken van metro, trein, tram etc. Vooral geen taxi's nemen, want die zijn écht heel erg duur.

Hopelijk kun je met deze tips je vakantie nog net wat goedkoper maken!

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven