Een geschikte partner voor élke vakantie!
Tips voor de perfecte Dubai Vakantie

Tips voor de perfecte Dubai vakantie

Dubai is in enkele jaren tijd uitgegroeid tot één van de meest bezochte wereldwijde bestemmingen van vakantiegangers. Het is een verbindingspunt tussen Afrika, Azië en Europa en wordt gebruikt als globale economische haven. Het is het zakelijke en culturele centrum van het Midden-Oosten, en zeker het bekijken waard. Hieronder vind je enkele tips om je verblijf in Dubai nog beter te maken.

Dubai tijdens de Ramadan

Dubai, en de Verenigde Arabische Emiraten, zijn Islamitisch. Dit komt met bepaalde voordelen, maar ook zaken waar je als Westerse toerist rekening mee moet houden. Één van deze zaken is de Ramadan. Dit wordt ook wel de vastenmaand genoemd, en wordt gehouden in de negende maand van de Islamitische kalender. Pas je eet- en drinkgedrag aan op deze veranderingen, om de mensen niet tegen het hoofd te stoten.

Alcohol in Dubai

Het nuttigen van alcohol in Dubai is, buiten bepaalde hotels en etablissementen met een vergunning, streng verboden. Wel mag je in privé-gelegenheden alcohol drinken. In restaurants moet je rekening houden met hoge prijzen voor alcoholische dranken.

Taxi’s in Dubai

De makkelijkste manier om in Dubai rond te komen is via het gebruik van een taxi. De gemiddelde prijs per rit is erg laag, en lang hoef je niet op een taxi te wachten. De taxi’s in Dubai staan bekend als redelijk betrouwbaar. Alle chauffeurs zijn verplicht om zichtbaar gebruik te maken van een taximeter, en deze mogen ze niet verhullen tijdens de rit. Er zijn speciale taxi’s beschikbaar die alleen voor vrouwen zijn.

Meer tips

Meer tips voor een geweldig verblijf in Dubai kun je online vinden, via sites zoals bijvoorbeeld Tips Dubai. Hierop vindt je ook tips voor andere onderwerpen, zoals de perfecte auto voor toeren door de woestijn, Dubai vliegveld, Gold Souk en de Dubai Mall.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven