Een geschikte partner voor élke vakantie!
Tips voor een leuke vakantie met kinderen

Tips voor een leuke vakantie met kinderen

Als kersverse mama of papa heb je het vaak erg druk: je baby verversen, eten geven, verzorgen, koken, gaan werken, … Kortom, de dagen zijn goed gevuld en op het einde van de week voel je de vermoeidheid toenemen. Op zo’n moment denk je er ook helemaal niet aan om op reis te gaan. Toch kan het erg leuk zijn om op reis te gaan met je kleine spruit. Benjamin, redacteur van de Belgische vakantie website IKbenvoor.be geeft ons zijn tips.

Een goede voorbereiding is belangrijk

Eigenlijk geldt dit bijna bij elke vakantie. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je met een gerust hart op reis kunt vertrekken. Zeker als je op reis gaat met jouw kind, is een goede voorbereiding nog belangrijker. Er zijn heel wat dingen waar je rekening moet mee houden of die je zeker niet mag vergeten, zoals bijvoorbeeld de Kids-ID die tegenwoordig verplicht is voor alle reizen binnen Europa. Op voorhand een checklist maken kan een gouden tip zijn!

De auto is de makkelijkste optie

Wie al eens op reis geweest is met zijn of haar kind, zal dit ongetwijfeld beamen. Op reis gaan met de auto heeft zo z’n voordelen. Je bent je eigen baas en je kunt je reis zelf indelen zoals jij dat wil. Daarnaast zal je kindje ook makkelijker slapen in de auto. Probeer op reis te vertrekken op het moment dat je kind normaal gaat slapen of al in slaap gevallen is. Op tijd een pauze inlassen is essentieel.

Welke bestemming kies je best?

Qua bestemmingen voor een reis met je kind zijn er natuurlijk enkele bestemmingen die er bovenuit steken. De gekende toeristische bestemmingen zoals Spanje, Frankrijk en Italië zijn landen die je niet alleen vlotjes met de wagen kan bereiken (in ongeveer 1 of 2 reisdagen) of met het vliegtuig (maximum vier uur vliegen). Maar in deze landen vind je ook heel wat kindvriendelijke hotels waar je een onvergetelijke vakantie zal beleven.

Liever geen hotel?

Heel wat mensen willen op vakantie niet gebonden zijn aan de regels en verplichtingen die je in een hotel toch wel ervaart. Denk maar aan de uren waarop je mag ontbijten of dineren of andere reglementen waarmee je liever geen rekening wil houden als je op reis bent. Als je liever vrij bent, dan kies je beter niet voor een hotel, maar bijvoorbeeld wel voor een vakantiehuis of een bungalow waar je helemaal niet afhankelijk bent van iemand en dus eigenlijk je eigen baas kan zijn. Vooral die vrijheid die je er hebt, kan ideaal zijn voor een vakantie met kinderen. Op de website Ik ben voor! vind je heel wat handige informatie over dergelijke vakanties.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven