Een geschikte partner voor élke vakantie!
Top 5 Bezienswaardigheden Kroatie

 

 

Top 5 bezienswaardigheden van Kroatië voor je op een rij

Plan jij een vakantie naar Kroatië? Er zijn gigantisch veel mooie plekken om te bezoeken in Kroatië. Van bruisend gezellige steden tot aan natuurgebieden die je nergens anders ter wereld kan vinden. Een rondreis in Kroatië is razend populair omdat je tijdens een rondreis veel beleeft, ziet en doet. Wij hebben de top 5 bezienswaardigheden van Kroatië voor je op een rij gezet. 

 

 

 

 

Bezoek Dubrovnik

Dubrovnik is een schitterende historische stad waar je goed de Kroatische cultuur kunt opsnuiven. Het oude centrum staat op de Unesco Werelderfgoedlijst en ook is Dubrovnik bekend door de serie Game of Thrones, waar het de hoofdfilmlocatie was voor het schieten van de scènes in Kings Landing. Maak een wandeling over de lange stadswallen, neem een kijkje bij de haven en breng een bezoek aan het paleis Rector’s Palace.

 

Dubrovnik Kroatië

 

Geniet van de zon op het eiland Brač 

Brač behoort met 2700 zonuren tot het zonnigste stukje Kroatië. Het eiland heeft schitterende stranden, azuurblauw water, steile kliffen en authentieke dorpjes. Het valt aan te raden om een auto te huren en het auto rond te toeren, om zo op je gemak de talloze baaitjes en (kiezel)stranden te ontdekken. Ga zeker een dagje naar het mooie strand Zlatni Rat. Kroatië is ook een heerlijke bestemming om na te zomeren.

 

Plitvice Meren nationaal park

De Plitvice Meren zijn misschien wel de meest bekende bezienswaardigheid van Kroatië. Dit prachtige natuurgebied bestaat uit 16 meren en 90 watervallen. Het water heeft een bijzondere groenblauwe kleur en ook leven er veel diersoorten in de bosrijke omgeving, waaronder otters, uilen en zelfs beren. Je kunt het nationaal park uitstekend te voet ontdekken, maar ook is het leuk om een fietsroute te volgen of een boottocht te boeken. Alle routes zijn uitstekend aangegeven.

 

Plitvice waterval

 

Krka watervallen

Het nationaal park Krka is ook zeker een bezoek waard. Dit natuurgebied staat bekend om de grote watervallen en diepe kloven. Aan het eind van je wandeling door het natuurgebied kom je uit bij de Skradinski Buk waterval, die via zeventien etages naar beneden stort. In de zomer neem je hier een verfrissende duik terwijl je geniet van de wonderlijke natuur.

 

De rijke geschiedenis van Trogir

We sluiten de top 5 van mooiste bezienswaardigheden van Kroatië af met de stad Trogir. Er zijn maar weinig plekken waar je zoveel kerken zo dicht bij elkaar kunt vinden als in Trogir. De stad heeft een rijke geschiedenis van meer dan 2000 jaar en is in handen geweest van de Grieken, Romeinen en later zelfs Frankrijk. Iedere cultuur heeft een eigen stempel gedrukt op deze unieke stad. Wandel door het historische centrum langs gebouwen in de Romaanse, Barok en Renaissancestijl. Vergeet niet om de toren van de St. Laurens Kathedraal te beklimmen voor een adembenemend uitzicht over de stad en omgeving.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven