Een geschikte partner voor élke vakantie!
Vakantie op Texel

 

Weg in eigen (ei)land: Texel

Steeds meer vakantieliefhebbers gaan weg in eigen land. Vooral vakantie vieren op één van onze eilanden is populair. In het bijzonder Texel.

Een heerlijk eiland dat vooral bekend staat om haar mooie natuur, de schapen en de meest bijzondere fietsroutes. Bijvoorbeeld door de duinen of langs het strand.

Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat het eiland vooral geliefd is bij fietsliefhebbers van alle leeftijden. Dit zijn dé hotspots van Texel dit je niet mag missen.

 


 

Texel is het fietseiland bij uitstek

Heerlijk een paar dagen of langer weg in eigen land? Texel heeft voor ieder wat wils. Het eiland bruist van de leuke activiteiten, pittoreske dorpjes en natuurgebieden. Je beleeft het eiland optimaal als je gebruik maakt van een elektrische fiets. Daardoor kom je op plekjes waar auto’s niet mogen komen, geniet je van de schone buitenlucht én hoef je geen rekening te houden met drukke parkeerplaatsen. Het eiland Texel kent tal van prachtige fietsroutes. Met de e-bike bezoek je plaatsen als Den Burg, De Cocksdorp of Oosterend. Ook de dorpen Den Hoorn, De Koog en De Waal bezoek je moeiteloos met de fiets.

 

Elektrische fiets

 

Bezienswaardigheden op Texel met de fiets bezoeken

Het eiland is slechts 20 kilometer lang maar heeft ontzettend veel te bieden. Als je s’ morgens zorgeloos de fiets opstapt kan het genieten eigenlijk direct beginnen. Kies voor een ontspannende route door het bos, geniet van de zoute zeelucht terwijl je fiets over het fietspad langs de Waddenzee of neem het Waalenburgerdijkje die je van De Koog naar Den Burg brengt. Maak je vooral geen zorgen over de actieradius van jouw e-bike.

Texel is namelijk hét fietseiland bij uitstek. Dat betekent dat je onderweg voldoende leuke stops tegenkomt waar je de accu van jouw elektrische fiets weer van vernieuwde energie kunt voorzien. Natuurlijk terwijl jij geniet van een kop koffie met wat lekkers. Heb je zelf geen e-bike? Geen probleem! Er is namelijk meer dan voldoende fietsverhuur op Texel. Huur een fiets met aandrijving voor één dag, een week of zelfs nog langer.

 

Van de vuurtoren op Texel via het fietspad door de Slufter

Fietsen op Texel betekent natuurlijk ook een bezoek brengen aan de vuurtoren. Die kun je met de e-bike snel en eenvoudig bereiken. De Texelse vuurtoren vind je in De Cocksdorp en is zelfs open voor publiek. Een perfecte reden om even van de fiets af te stappen dus. Daarna volg je het fietspad via de duinen door de Slufter. Een adembenemend mooi natuurgebied. Neem vooral je verrekijker mee want je kunt hier bijzondere vogels spotten.

De schone lucht en de ongerepte natuur van Texel zijn een goede reden om het eiland te verkennen met de elektrische fiets. Je hoeft je dan niet druk te maken om vervelende uitstoot en wordt niet zo snel moe. Een elektrische fiets huren op Texel is een prima optie voor mensen die moeite hebben met het leveren van lichamelijke inspanning, maar ook voor andere fiets- en natuurliefhebbers. Laat de auto dus gerust thuis of bij de accommodatie.
 
 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven