Een geschikte partner voor élke vakantie!
Dichtbij op vakantie? Bezoek eens 1 van de 5 Waddeneilanden!

Dichtbij op vakantie? Bezoek eens 1 van de 5 Waddeneilanden!

Wát? Nog nooit voet aan wal gezet op een van onze mooie Waddeneilanden? Dan is nu de tijd rijp! Want veel mensen zetten dit jaar de buitenlandse vakantie nog even in de wacht. En waar beleef je nu dat échte vakantiegevoel in eigen land? Juist, op de Wadden!

Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog liggen midden in het UNESCO-Werelderfgoed de Waddenzee. Het typische eilandgevoel, de pittoreske dorpjes, de imposante vuurtorens, de typische streekproducten, de enorm brede stranden én de ongerepte natuur maken, dat de Waddeneilanden bij velen hoog scoren.

Ga jij voor een veelzijdige vakantie op Texel, of kies je voor heerlijke overnachtingen op Terschelling? Lees hier over onze 5 noordelijke topbestemmingen in de Waddenzee!

 

Groot en groots Texel

Jij gaat voor een veelzijdige vakantie? Overweeg dan beslist een verblijf op het grootste Waddeneiland van Nederland: Texel! Struin door de charmante dorpjes, zie de schitterende natuurgebieden en smul van de vele streekproducten op dit eiland, dat bijna evenveel schapen als mensen telt.

Proef de verfijnde schapenkaas, neem een maritieme duik in Museum Kaap Skil  en beklim de Texelse vuurtoren die vanaf het hoogste punt prachtige uitzichten op zee belooft. Dol op wandelen? De 15 kilometer lange wandeling Duinen van Texel laat je de Texelse natuur in optima forma beleven; je loopt door het mooiste deel van het nationaal park, via De Cocksdorp en Ecomare, naar hoogtepunt de Slufter, een uniek natuurgebied vol kwelders en zeldzame vogels!

 

Vuurtoren Texel

 

Vrijheidsgevoel op Vlieland

Uitgestrekte (zand-)vlakten, prachtige duinen, één gezellig dorp én toffe fietspaden: dat is Vlieland ten voeten uit! In dit autovrije landschap, waar vooral de rust een opvallend gegeven is, kun je jezelf letterlijk even ‘uit zetten’. Leg de druk van alledag af, pak de fiets en toer zalig over het dunbevolkte en relatief kleine eiland, dat bekendheid geniet vanwege vuurtoren de Vuurduin, Museum Tromp’s Huys, cranberrywijn en zeewierbier.

Voor grote zandvlakten hoef je helemaal niet naar het warme zuiden af te reizen; de Sahara van het Noorden ligt namelijk op Vleiland! Deze 22 kilometer lange zandplaat de Vliehors zal je versteld doen staan. Ook het daar aanwezige drenkelingenhuisje moet je even aandoen, want hier zie je wat strandjutters zoal vonden op hun struintochten langs de branding. Alleen nog even een vakantiehuisje boeken en genieten zouden we zeggen!

 

Boot Vlieland

 

Bruisend Terschelling

Het middelste en volgens velen meest bruisende eiland heet Terschelling. En tóch beslaat de prachtige natuur bijna 80% van het eilandoppervlak. Dorp en natuur lopen hier naadloos in elkaar over.

Een fiets is een onmisbaar item voor de vakantieganger op Terschelling. De vele fietspaden - die geweldig aangelegd zijn - voeren je van dorpje naar dorpje. Vooral op een elektrische fiets (aanrader!) doorkruis je heel gemakkelijk het duin-, bos- en heiderijke eiland, dat verder kan bogen op unieke brede stranden en leuke evenementen als het Oerolfestival.

West-Terschelling  is de ‘hoofdplaats’ van het eiland. Met een unieke haven aan een natuurlijke baai, vuurtoren de Brandaris en een oude gezellige kern vol terrassen en restaurants, spreekt dit dorp vele typen vakantiegangers aan. Leuk om te bezoeken? Museum ’t Behouden Huys!  

 

Dorpje op Terschelling

 

Adembenemend Ameland

Ook Ameland heeft een prachtige vuurtoren om mee te pronken; het iconische bouwwerk uit 1881 staat helemaal in het westen van het eiland, nabij het dorpje Hollum. Hollum is tevens een van de meest oogstrelende plaatsjes op het eiland. Wandel door de smalle dorpsstraatjes met monumentale commandeurswoningen uit de 17e en 18e eeuw.

Door de eeuwen heen werden op Ameland paarden ingezet bij het redden van drenkelingen. Demonstaties van de Paardenreddingboot Ameland worden nog regelmatig gehouden door Maritiem Centrum Abraham Fock in Hollum. Zorg dat je dit spektakel eens ziet, want het donderende geweld waarmee de ‘reddingsoperatie’ gepaard gaat, is erg bijzonder om mee te maken! Verder is ook dit Waddeneiland een paradijs voor wandelaars, fietsers en natuurgenieters!

 

Vlieger op het strand Ameland

 

Sereen Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is van de vijf Waddeneilanden het rustigste eiland én het eiland waar de natuur op vele plekken met rust gelaten wordt. Dat het autovrij is, zal je dan ook niet verbazen! Wie van drukte en rumoerig vertier houdt, heeft op dit ‘natuureiland’ weinig te zoeken.

Wie pure schoonheid hoog heeft zitten, is hier echter wél op z’n plek; de ene schoonheid trekt immers de andere aan. Vandaar dat menig kunstenaar zich op Schiermonnikoog prettig voelt en dat er dus diverse leuke kunstateliers op het eiland te vinden zijn! Ook kan het op Schiermonnikoog ’s nachts nog écht donker zijn, wat bij helder weer zorgt voor een schitterende sterrenhemel. Heel anders dan sterrenkijken vanaf je stadse balkon! Een leuk museum om te bezoeken is Schelpenmuseum Paal 14!  

 

Bomen en natuur Schiermonnikoog

 

Je ziet het maar, een vakantie in eigen land heeft zoveel meer te bieden dan je vooraf denkt. Een ellenlange vliegreis is dus helemaal niet nodig om een meer dan aangename vakantie te hebben. Daarnaast is een vakantie in Nederland lekker voordelig, je bespaart immers al veel op de reis zelf. Op Holidaysites vind je nog veel meer inspiratie en informatie over het binnen- én buitenland. Jouw droombestemming ligt hier op je te wachten!

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven