Een geschikte partner voor élke vakantie!
Vakantiebestemming kiezen

Hoe de perfecte bestemming kiezen?

Ben je iemand die at random een goedkope bestemming uitkiest en daar naartoe gaat, ongeacht of dit een toeristische trekpleister is of niet? Niet iedereen kiest zo gemakkelijk een vakantie bestemming uit. Het selecteren van de perfecte bestemming kan namelijk een lastige klus zijn wanneer je veel factoren hebt om rekening mee te houden. Natuurlijk wil je niet te veel betalen, maar er zijn ook nog andere zaken die je keuze beïnvloeden: je wilt niet meer terug naar hetzelfde land als vorig jaar of het jaar daarvoor, je wilt per se naar een bestemming waar het minimaal 25 graden is, je wilt vliegen vanaf het dichtstbijzijnde vliegveld en ook nog op ideale tijden. Hoe vind je je ideale vakantiebestemming?

1| Wat is je budget

Voordat je gaat zoeken, is het handig om een budget voor de reis te maken. Wees hierbij realistisch: ben je bereid om maximaal 200 euro te betalen voor de retourvlucht? Zet dan bestemmingen als Bali en New York maar uit je hoofd en zoek het wat dichter bij huis.

2| Wanneer wil je weg?

Waar je tevens rekening mee moet houden, is de periode waarin je wilt vliegen. Wanneer dit het hoogseizoen is, dan zijn je opties wat gelimiteerder vanwege de hogere kosten van een vlucht.

3| Heb je wensen qua temperatuur en activiteiten?

Ben je een echte zonaanbidder en lig je graag op het strand? Zoek dan naar locaties rond de evenaar zoals bijvoorbeeld Ibiza. Hou je meer van schitterende natuur en is temperatuur van ondergeschikt belang? Overweeg dan de Scandinavische landen eens als bestemming?

4| Think outside the box

Wanneer je een beetje avonturistisch bent ingesteld, dan kun je eens outside the box denken. Landen die wellicht niet bovenaan je lijstje staan als vakantieland, maar wel absoluut het bezoeken waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan Oostblok landen als Roemenië en Slovenië. Of kies voor het schitterende Jordanië of Nepal. Allemaal zeer de moeite waard om een bezoekje aan te brengen.

5| Schakel hulp in

Kom je er zelf écht niet aan uit? Dan kun je altijd een afspraak maken bij een reisbureau. Ze bespreken je wensen en je budget, en op basis daarvan stellen ze enkele bestemmingen voor.

6| De ultieme “ik weet niet waar ik heen moet” oplosser

Een wereld kaart op een dartbord, en gooien maar! Gooi pijltjes tot je drie landen hebt geraakt (zee telt natuurlijk niet), en doe een beetje onderzoek naar deze drie landen. Is er eentje de moeite waard om te bezoeken? Top! Geregeld!

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven