Een geschikte partner voor élke vakantie!
Verzekerd op reis!

Tips om goed verzekerd op reis te gaan

Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarom is het fijn om goed verzekerd op reis te gaan. Veel mensen denken dat ze met hun basisverzekering ook in het buitenland voor alles verzekerd zijn, maar niets is minder waar.

Waar is de basisverzekering goed voor?

Het klopt inderdaad dat een basisverzekering recht geeft op wereldwijde zorg, hier zit echter wel een limiet aan. Mocht u in het ziekenhuis opgenomen worden dan kunt u verwachten dat uw verzekering tot 1000 euro zal vergoeden uit de basisverzekering. Zorg in het buitenland is veelal duurder dan in Nederland, daarom kan het verstandig zijn om een extra verzekering te nemen voor uw vakanties.

Welke voordelen hebben reisverzekeringen over het algemeen

Reisverzekeringen zijn puur ontwikkeld om mensen een zorgeloze vakantie te laten beleven. Hierdoor worden veel risico’s die vooral op vakanties kunnen voorkomen gedekt door de verzekering. Denk aan problemen zoals:

  • Het vliegtuig kan niet vertrekken door slecht weer
  • Door ziekte of overlijden van een familielid eerder naar huis
  • Je loopt een ernstig letsel op waardoor er een helikopter of ambulance moet komen
  • Extra dekking voor medische kosten
  • Materiële schade aan bijvoorbeeld bagage of andere spullen

Welke reisverzekering past het beste bij mij?

Bij het kiezen van een reisverzekering is het belangrijk om de voorwaarden van de verzekering goed door te nemen. Verder heb je twee soorten reisverzekeringen namelijk de kortlopende reisverzekering en de doorlopende reisverzekering. Het verschil zit hem in de prijs en de termijn van de vakantie. Wie meerdere keren per jaar op vakantie gaat of voor een lange tijd is meestal goedkoper uit met de doorlopende verzekering. Als je gemiddeld maar één keer per jaar op vakantie gaat ben je meestal goedkoper uit met de kortlopende reisverzekering. Wanneer je ook verzekerd wil zijn voor de annulering van de gehele vakantie of een deel ervan kun je kiezen voor een annuleringsverzekering. Het laatste aandachtspunt van het kiezen van een verzekering is natuurlijk de prijs. Hoewel de prijzen vaak dichtbij elkaar liggen kun je over een langere periode toch geld besparen. Door het vergelijken van reisverzekeringen kun je zelf de goedkoopste verzekering uitzoeken, het is wel belangrijk om de voorwaarden goed door te lezen.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven