Een geschikte partner voor élke vakantie!
Voordelen van een kampeervakantie

Voordelen van een kampeervakantie

Kamperen is anno 2019 niet meer weg te denken uit het diverse vakantieaanbod. Door de komst van glamping en andere bijzondere overnachtingen besluiten ook de van oorsprong ‘kampeertwijfelaars’ om eens een weekje of langer in de natuur te spenderen. Nederlanders zijn gek op kamperen en dat is niet voor niets. In dit artikel lees je meer over de voordelen van kamperen en waarom ook jij echt eens op pad zou moeten gaan met een tentje, camper of caravan.

Kamperen is voordelig

Wanneer je niet veel budget hebt en wilt besparen op je vakantie dan is kamperen de juiste keuze. Kamperen is namelijk over het algemeen veel goedkoper dan het boeken van een hotel of een appartement. Hierbij moet je wel goed kijken naar wat voor een soort camping je gaat. Campings met drie of vier sterren die aan de Spaanse of Kroatische kust liggen, kunnen door de vele extra’s namelijk ook best prijzig zijn. Heb je echter niet heel veel eisen dan is een mooie, rustige camping in de natuur zeker betaalbaar.

Tot rust komen tijdens kamperen

Omdat kamperen zo basic (of luxe) is als je het zelf maakt, weet je precies wat je nodig hebt om tot rust te komen. De één vindt het heerlijk om de hele dag voor de tent te zitten met een boekje terwijl de ander volledig in zijn of haar nopjes is door het maken van een lange boswandeling. De natuur zorgt er hoe dan ook voor dat je goed tot rust komt. De stilte om je heen, de écht donkere nachten en het constant buiten zijn is goed voor je lichaam en geest.

Ontmoeten van nieuwe mensen

Kamperen is een hele laagdrempelige manier om mensen te leren kennen. Je maakt gemakkelijker dan in de stad een praatje met iemand en wie weet ontmoet je zelfs nieuwe vrienden. Hierbij geldt ook dat je dit volledig zelf in kunt vullen: wil je juist liever voor je rust de natuur in? Dan is dat uiteraard ook mogelijk. Er bestaan genoeg campings waarbij je kunt genieten van grote plekken, zonder dat je direct een tent of caravan naast jouw kampeermiddel hebt staan. Dat is precies de vrijheid én betekenis van kamperen.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven