Een geschikte partner voor élke vakantie!
Wildlife spotten in Afrika

 

De mooiste landen om wildlife te spotten in Afrika

Het observeren van dieren in het wild in een natuurlijke omgeving is een zeldzame, unieke en een-op-een-miljoen ervaring.

Van de vele plekken ter wereld om dieren in het wild te spotten, domineren Afrikaanse landen de lijst met hun ontzagwekkende savannes en ongerepte omgeving. Hierbij vijf van de beste safari bestemmingen in Afrika.

 

 

Botswana

Botswana valt op door zijn diverse ecosystemen: tijdens een wildlife safari in Botswana ben je nooit beperkt tot slechts één transportmiddel. Naast het volgen van wild met 4WD, verken je Botswana's mix van zoutvlaktes en savannes per mokoro (kano, Botswanaspecialiteit) en rivierboot. Plaatsen die je niet mag missen, zijn onder meer het Chobe National Park, de thuisbasis van 's werelds grootste kuddes olifanten, en de Okavango Delta, een prachtig moerasgebied. Botswana's blokhutten zijn ook van wereldklasse, vaak te vinden in het hart van de Afrikaanse wildernis.

 

Tanzania

Tanzania is een land dat barst van de ongerepte schoonheid en heeft enkele van de meest begeerde plekken om wilde dieren te spotten in het mooie Afrika. Onder hen is mijn persoonlijke favoriet de Ngorongoro Crater. Bij het aanbreken van de dag, terwijl de mist verdwijnt, zie je silhouetten van olifanten, neushoorns, leeuwen en buffels voor je verschijnen. De lange rit door Serengeti National Park is episch, want je kunt getuige zijn van de massale migratie van gnoes. Of je nu op zoek bent naar een luxe safari of een eenvoudige kampeersafari, een reis naar het natuurepicentrum van Afrika is een essentieel onderdeel van je reis naar Tanzania.

 

Olifanten in Afrika

 

Namibië

Het unieke aan Namibië zijn de uitgestrekte woestijnen, rode zandduinen en een caleidoscoop van verschillende omgevingen. Tussen twee grote woestijnen: de Namib, de oudste woestijn ter wereld, en de rode zandduinen langs de Atlantische kust. Enkele van de beste plekken om wilde dieren te spotten zijn de witte zoutvlaktes van Etosha National Park (kuddes giraffen), rode duinen bij Sossusvlei (om gemsbok te zien) en Skeleton Coast (kolonies zeehonden).

 

Madagaskar

Madagaskar, groter dan Californië en ongeveer zo groot als Texas of Frankrijk, is het op drie na grootste eiland ter wereld. Afgezonderd in de Indische Oceaan voor de kust van zuidelijk Afrika, bestaat ongeveer 70% van de naar schatting 250.000 soorten die op het eiland worden aangetroffen nergens anders ter wereld. De hoogtepunten van Madagaskar zijn evolutionaire eigenaardigheden zoals lemuren, een groep primaten die endemisch is voor het eiland; schitterend gekleurde hagedissen waaronder gekko's en kameleons; tenrecs, stekelige egelachtige wezens; en de fossa, een vleesetend dier dat eruitziet als een kruising tussen een poema en een hond, maar nauw verwant is aan de mangoest.

 

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft een voorsprong op de andere landen, namelijk dat de steden naast wildlife safari's nog meer te bieden hebben: culturele activiteiten, etnische geschiedenis en het kosmopolitische stadsleven. Kruger National Park, het grootste en meest diverse wildreservaat, herbergt alle van de Big Five van Afrika. Verschillende andere nationale parken in Zuid-Afrika zouden ook malariavrij zijn, namelijk KwaZulu Natal, Madikwe Game Reserve en de Waterberg. Zuid-Afrika wordt geprezen als de beste plek om met kinderen op Afrikaanse safari te gaan, omdat het de thuisbasis is van veel gezinsvriendelijke lodges die ook malariavrij zijn.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven