Een geschikte partner voor élke vakantie!
Wonen en werken in het buitenland

 

Wonen en werken in het buitenland: 6 Voordelen

Een bed and breakfast beginnen. Een paar jaar werken op Curaçao. Een buitenlandse stage. Veel mensen (studenten, maar ook stellen en gezinnen) wagen de stap: (voor langere tijd) naar het buitenland verhuizen. Het klinkt als een fantastisch avontuur, en dat kan het ook zeker zijn.

In dit artikel lees je 6 redenen om (voor langere tijd) naar het buitenland te verhuizen.

 

 

1. Je leert wie je echte vrienden zijn

Als je niet meer constant in de buurt bent bij je ‘vrienden’, dan leer je vaak snel je echte vrienden kennen. Wie zoekt er na een paar maanden nog contact? Bij wie ga je een jaar later nog op bezoek? Het kan heel fijn zijn om te weten welke mensen er écht voor je zijn en welke mensen eigenlijk maar oppervlakkige contacten waren.

 

Cocktail op het strand

 

2. Je wordt zelfstandiger en zelfverzekerder

Zelfverzekerdheid heeft te maken met een toestand waarin je vertrouwen hebt in je eigen kunnen. Zelfstandigheid zegt meer over je eigen vermogen om het te redden in je eentje.

Deze twee begrippen gaan, zoals je kunt lezen, hand in hand met elkaar en vullen elkaar aan. Beide dingen heb je nodig om het in het buitenland te redden. Je kunt minder terugvallen op de mensen uit je (oude) omgeving en je moet het vaak zelf (of met je gezin) rooien.

Waarschijnlijk kost het soms meer tijd en moeite maar uiteindelijk heb je het wel mooi zelf gedaan. Je beschikt over eigenschappen waar je de rest van je leven baat van gaat hebben.

Dit hele traject zorgt er ook voor dat jij als persoon groeit. Je wordt zelfverzekerder. Hoe fijn is het om altijd in jezelf te kunnen geloven? En te weten dat jij het, hoe dan ook, altijd zult redden? Dit is een overtuiging die niemand meer van je afpakt. Dit geeft je het gevoel alsof je de wereld aankan.

Als je al last had van sociale vrees, dan groei je hier in je eentje in het buitenland zeker overheen. Je móet wel afstappen op vreemde mensen om zaken te regelen of een nieuw leven op te bouwen. Je leert kwaliteiten van jezelf kennen die eerder ondergesneeuwd werden.

 

3. Je leert jezelf kennen

Het maakt niet uit waar je bent: je bent altijd met jezelf. Je bent op jezelf aangewezen als je in het buitenland woont. Vaak kun je niet bepalen hoe dingen lopen. De enige waar jij invloed op hebt ben jijzelf, en hoe je met dit soort situaties omgaat. Zo leer jij jezelf echt goed kennen.

Naast dat je jezelf heel goed leert kennen, leer je ook om alleen te zijn als je verhuist naar het buitenland. Je begint weer helemaal opnieuw met het opbouwen van een sociaal leven, en zeker in het begin zal je veel op jezelf aangewezen zijn en veel tijd alleen doorbrengen.

 

4. Je sluit nieuwe vriendschappen

Je leert veel mensen uit verschillende landen kennen als je voor langere tijd in het buitenland verblijft. Vaak maak je vriendschappen die een leven lang mee gaan. Deze vrienden leven in een andere cultuur dan die van jou.

Dit levert vaak grappige situaties op, maar kan ook heel leerzaam zijn.

 

Mensen die de zee in rennen

 

5. Je leert sneller een taal

In het buitenland moet je vaak wel een andere taal spreken. Hierdoor leer je een bepaalde taal veel sneller. Je hoort deze taal overal om je heen en leert tussen de locals snel veel woorden kennen.

Daarnaast pik je onbewust altijd veel informatie op uit gesprekken die er om je heen gevoerd worden. Onbewust kun je jezelf beter afzonderen in een land waar ze een taal spreken die niet jouw moedertaal is. Hierdoor focus jij je meer op jezelf.

 

6. Je ontwikkelt je verder door te werken in het buitenland

Eén groot avontuur: werken in het buitenland. Dit is niet alleen leerzaam maar ook heel gezellig.

Dit zijn de meest voorkomende redenen om in het buitenland te gaan werken:

  • Carrièremogelijkheden door te gaan werken voor internationale bedrijven;
  • Een multiculturele omgeving met afwisselende en uitdagende functies;
  • Een geheel nieuwe (werk)omgeving. Dit kan heel verfrissend zijn;
  • Meer kennis opdoen van (verschillende) talen;
  • Snel nieuwe vriendschappen (en een nieuw sociaal leven) opbouwen;
  • Je CV wordt verrijkt door te werken in het buitenland. Werkgevers staan vaak heel positief tegenover werknemers die in het buitenland hebben gewerkt. Dit zegt bijvoorbeeld iets over jouw persoonlijkheid, het verleggen van grenzen, het inleven en integreren in een andere cultuur en het aangaan van uitdagingen;
  • Werken in het buitenland leert je om op je eigen benen te staan.

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven