Een geschikte partner voor élke vakantie!
Buiten de gebaande paden op Curaçao

Buiten de gebaande paden op Curaçao

Curaçao; iedereen kent dit tropische eiland in de Caribische zee, waar het het hele jaar door fantastisch weer is. Curaçao biedt niet alleen prachtige stranden en turquoise wateren, maar ook een rijke geschiedenis en ongewone avonturen.

De ruim 500.000 bezoekers die het eiland jaarlijks trekt, zien echter vooral de resorts en spenderen het meeste van hun tijd op een strandbedje. Maar er zijn ook tal van andere activiteiten om te ondernemen tijdens een bezoek aan dit Caribische eiland. Activiteiten die je vakantie nóg leuker en interessanter zullen maken.

Wil je weten welke zoal? Lees dan verder en ontdek onze beste tips voor activiteiten buiten de gebaande paden op Curaçao!

 

Springen van een klif bij Playa Kenepa

Tussen Westpunt en Lagun vindt je een van de mooiste stranden van het eiland; Playa Kenepa, ook bekend als de Kleine Knip. Dit betoverende strand is niet alleen perfect om te zonnebaden en te snorkelen. Je hebt er ook de mogelijkheid om van een ruim 6 meter hoge klif te springen, in de blauwste wateren die je ooit hebt zien.

Don’t worry; dit is een super veilige plek om deze toch wel avontuurlijke activiteit te ondernemen. Heb je de sprong gewaagd? Zwem dan terug naar de kust of beklim de klif nogmaals om te genieten van het uitzicht.

TIP: kom zo vroeg mogelijk om aan de drukte te ontsnappen en het strand (bijna) helemaal voor jezelf te hebben.

 

Klif in Curacao

 

Bezoek de Curaçaose struisvogelboerderij

Een van de meest interessante tours die je kunt boeken op het eiland, is de safaritour van de ‘Curaçao Ostrich Farm’ (de ecologische struisvogelboerderij). Deze werd geopend in 1995 en oorspronkelijk opgericht als een middel om struisvogeleieren, kuikens en vlees naar Zuid-Amerika te exporteren.

Tegenwoordig worden er rondleidingen aangeboden waarbij je meer te weten kunt komen over deze mooie, bijzondere dieren. Alle fasen van het leven van de struisvogel komen aan bod tijdens de tour. Bovendien krijg je tijdens de rondleiding op de boerderij de kans om struisvogels te voeren en ze van dichterbij te bekijken dan ooit.

Lijkt dit je wat? Boek dan snel goedkope vliegtickets naar Curaçao en plan je bezoek aan deze unieke boerderij!

 

Verken Boka Tabla in het Shete Boka Nationaal Park

Wil je de kracht van de natuur op zijn best zien? Dan moet je de ondergrondse grot Boka Tabla in Shete Boka National Park zeker gaan bewonderen.

Als je het park binnenkomt, loop je ongeveer dertig meter richting de zee. En al snel kun je de golven tegen de rotsachtige kust horen beuken. Zodra je het houten platform bereikt, zie je de ingang van de grot. Je kunt hier voorzichtig naar beneden klimmen (trek waterschoenen aan), en de enorme golven die tegen de rand aankletsen aanschouwen.

Heb je de branding een paar keer zien rollen? Ga dan terug zoals je kwam en loop langs de kalkstenen kliffen voor een prachtig uitzicht op de grillig uitziende noordkust.

 

Leer alles over aloë vera

Op korte afstand van de struisvogelboerderij op Curaçao, ligt de CurAloe Plantation. Op deze plantage bevinden zich meer dan 100.000 aloë vera planten, een fabriek en een lokale winkel. Elke dag tussen 9.00 en 16.30 uur kun je tussen de velden dwalen, een video bekijken van het productieproces en alles leren over de producten die worden gemaakt en verkocht. En dat allemaal in een betoverende omgeving!

Laat je verrassen door alle wonderbaarlijke weetjes over deze bijzondere plant. En sluit je bezoek af met een heerlijk koud aloë vera sapje.

Lees ook: Dit zijn de mooiste plekjes op Curaçao.

 

Aloë Vera plant aan de kust

 

Bewonder Fort Beekenburg

De ronde toren van Fort Beekenburg is gebouwd in 1703, met als doel om het Spaanse Water te verdedigen. Het is gemaakt van stenen die helemaal vanuit Nederland zijn verscheept.

Hoewel het in de rest van de 18e eeuw enigszins verwaarloosd werd, heeft Fort Beekenburg de tand des tijds toch weten te doorstaan ​. Pogingen van zowel Britse oorlogsschepen als Franse zeerovers om de kustlijn van Curaçao te overvallen, werden overleefd.

Tegenwoordig is het fort 24 uur per dag volledig toegankelijk. Je kunt zelfs de toren beklimmen voor een geweldig uitzicht. Een top activiteit om te ondernemen als je van geschiedenis en cultuur houdt.

Curaçao is dus niet puur en alleen een zon en strandbestemming. Wissel je stranddagen dus af met een van deze toffe activiteiten. Zo leer je het eiland op een hele andere manier kennen!

 

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven