Een geschikte partner voor élke vakantie!
Een vakantie dichtbij huis. Ontdek het magische Luxemburg

Een vakantie dichtbij huis. Ontdek het magische Luxemburg

Veel Nederlanders hebben het idee dat Luxemburg eigenlijk vooral geschikt is voor senioren en voor wie van lange wandelingen houdt. Daarmee wordt dit kleine landje dat zo aantrekkelijk dichtbij is behoorlijk onderschat. Luxemburg heeft veel te bieden voor iedereen die een leuke vakantie wil bekeven, actief of vooral ter ontspanning. Een vakantiehuis in Luxemburg is dan een goede uitvalsbasis.

De juiste tijd om op vakantie te gaan

Voor zon, zee en strand kies je niet Luxemburg als bestemming. Het weer is hier vergelijkbaar met ons land, al valt er gemiddeld nog iets meer regen. In de maanden mei tot en met september is de kans op aangenaam weer ook het grootste. Op echte zomerse dagen is het wat koeler dan in ons land vanwege de hogere ligging. Maar als je kiest voor een actieve vakantie, kan dat natuurlijk gedurende het gehele jaar. Luxemburg is ook een goed idee voor een vakantie met kinderen.

Sfeervolle stadjes

Al in het noorden van het hertogdom vind je het bijzondere Clervaux. Dit stadje heeft een prachtig wit gestuct kasteel en een mooie Romaanse kerk. Het is een echte abdijstad, waar je een dagje heerlijk kan rondsnuffelen. Heel bijzonder is het Middeleeuwse Ech-sur-Sure. Het dorpje wordt omringd door rotsen en heeft een burchtruïne die hoog boven het dorp uittorent. Hier kan je de mooiste foto’s maken tijdens je bezoek aan Luxemburg. Ook een dorp dat je beslist niet mag overslaan is Larochette. Men noemt dit gebied ook wel Klein Zwitserland. Als je indrukwekkende rotsformaties ziet, zal je meteen begrijpen waarom. Aan beide zijden van het dorp staat een burcht waar je panoramisch overzicht hebt over hef landschap. De ene burcht is een ruïne, de ander is in opmerkelijk goede staat.

Bekijk alle campings in Luxemburg

Kastelen

Voor een dergelijk klein gebied beschikt Luxemburg over een opmerkelijk aantal bijzondere kastelen. Het kasteel van Bourscheid is wellicht het meest fotogenieke gebouw in het land. Juist omdat het meer op een ruïne lijkt dan een intacte burcht, heeft het een enorme charme. Een autoguide vertelt je op boeiende wijze alles wat zich hier heeft afgespeeld in de loop der eeuwen. En op het moment dat je het uitzicht ziet vanuit de toren over de Sure weet je dat dit uitje een goede keuze is geweest. Het kasteel van Beaufort is in prima staat en dateert uit de 17e eeuw. Een rondleiding is mogelijk en vanaf dit kasteel zie je de ruïne van een burcht die ernaast heeft gestaan. De omvang hiervan is indrukwekkend, maar vandaag de dag is het slechts een hoop kale stenen die fluisteren over een roemrijk verleden.

Luxemburg-Stad

Deze moderne stad met alle gemakken van onze moderne maatschappij bestaat uit twee delen, gescheiden door een kloof. Zowel in het hoger als het lagergelegen gedeelte biedt het andere stadsgedeelte een bijzondere en soms bizarre aanblik. In de stad ga je natuurlijk kijken naar het hertogelijk paleis en de oude indrukwekkende kerken. Het moderne gedeelte van de stad biedt de mogelijkheid om te shoppen op niveau. Alle topmerken zijn hier vertegenwoordigd. Ook de horeca is hier beslist de moeite waard.

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven