Een geschikte partner voor élke vakantie!
North Atlantic Road Noorwegen

Waarom je tijdens een camperreis door Noorwegen de North Atlantic Road moet nemen

De Atlantic Road, een nationale toeristische route in het noordwesten van Noorwegen, is zo ongelooflijk mooi dat het de aandacht heeft getrokken van vele reizigers. De iconische zigzagweg wordt ook wel de 'Noorse constructie van de eeuw' en 'De beste roadtrip ter wereld' genoemd. Een unieke weg, die je rechtstreeks naar de rand van de oceaan brengt.

Ga je op vakantie in Noorwegen met de camper? Dan is het bijna een must om je zelf te wagen aan deze route. Het verbindt Averøy met het vasteland via een reeks kleine eilanden die worden overspannen door acht bruggen. Neem de tijd en open al je zintuigen; de Atlantic Road-ervaring geeft je herinneringen voor het leven!

 

Een weg die cultuur, landschap en geschiedenis met elkaar verbindt

Door het volgen van de Atlantic Road, krijg je de kans om het opvallende Noorse kustlandschap op zijn best te zien. Kleine rafelige eilandjes verbonden door verhoogde wegen, pittoreske dorpjes zoals Kårvåg en Vevang, en daartussenin de majeustieuze Noorse Zee.

Er zijn onderweg tal van mogelijkheden om van de kustomgeving te genieten. Zo kun je gaan kajakken of wandelen, met lokale vissers meegaan voor een tocht op zee of een van de duikcentra van Hustadvika bezoeken. Bovendien zijn er tientallen prachtige plekken om te overnachten, te midden van de machtige natuur.

Lees ook: Reizen op budget. Op deze manier ga je een stuk goedkoper op reis!

 

North Atlantic Road Noorwegen

 

Stoppen en genieten van het uitzicht

Tijdens je unieke camperreis door Noorwegen langs de Atlantic Road, kun je overal stoppen om te genieten van aangewezen uitkijkpunten. Je parkeert hier gemakkelijk je camper en kunt eventueel een stukje te voet verder gaan om het landschap te bewonderen

Het verhoogde uitkijkpad op het eiland Eldhusøya, bijvoorbeeld, is gemaakt van metalen roosters die zijn gebouwd op palen die boven de grond zweven. Een 150 meter lang pad geeft je de mogelijkheid om de omgeving echt te verkennen

Voor een ‘snelle’ tussenstop is het uitkijkpunt Askevågen geweldig. Het uitkijkplatform is klein, maar je foto’s op Instagram zullen verbluffend zijn…

 

Fjord Noorwegen

 

Andere mooie bezienswaardigheden

Naast prachtige uitzichten zijn er genoeg andere mooie bezienswaardigheden te vinden langs de route. De Storseisundet-brug bijvoorbeeld, de beroemdste van de acht bruggen, is het meest indrukwekkend. Deze 850 meter lange brug is vaak op foto's te zien, omdat hij vanuit sommige hoeken in de lucht lijkt te verdwijnen.

Daarnaast is het voor vogelaars fantastisch om de North Atlantic Road te verkennen. Het is namelijk een populaire route om verschillende vogelsoorten te spotten, dus neem zeker je verrekijker mee! En ook amateurvissers kunnen hun hart ophalen onderweg. Zij hebben gegarandeerd vangst vanaf de Myrbærholmbrua-brug, die perfect is om de hengel vanaf te werpen.

Ga bovendien langs bij het gezellige café in Eldhuset om te genieten van een hapje en een drankje. Bestudeer hier meteen de uitgebreide wandelkaarten van het gebied voor het nodige strekken van de benen.

 

Lijkt het je wel wat om deze spectaculaire route in Noorwegen af te leggen met de camper? Plan dan snel je reis. Geniet binnenkort zelf van de verbluffende Noorse natuur!

Terug naar overzicht
Op Vakantie Vanaf Eindhoven